A nyár elmaradhatatlan élménye a görögdinnye fogyasztása, éppen ezért az idei nyári szezonális ellenőrzések sorában a dinnyék mustrája is helyet kapott. A remények szerint ízletes görögdinnye...
Idén ismételten jelentős fagykár érte a gyümölcsösöket a tavaszi időszakban. Ezek közül a cseresznye az egyik olyan faj, amelyet a legjobban megviselt az időjárás, mivel viszonylag...
Az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló ”Európai Állattenyésztők Hangja” elnevezésű csoport újabb kommunikációs anyagot tett közzé melyben a feldolgozott és a hiper-feldolgozott élelmiszerek...
A nyár és a rendezvényszezon indulásával a food truckok száma is emelkedik. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) összegyűjtötte, mire kell ügyelniük a büfékocsik üzemeltetőinek, hogy ne...
Az elmúlt időszak takarmányár emelkedése, az orosz-ukrán háború okozta többletköltségek és a tavalyi esztendő aszálya olyan súlyos hatással volt a magyar haltermelésre, hogy a Magyar Halgazdálkodási...
Amíg Magyarországon húsz éve még harminc liter volt az éves átlagos borfogyasztás egy személyre nézve, idén ez 17 és fél literre esett vissza. Bár sokan azt...
A tudatos fogyasztók számának növekedése miatt az élelmiszeriparnak szembe kellett néznie azzal az egyre növekvő fogyasztói igénnyel, hogy a zöldségek és a gyümölcsök hosszú időn keresztül is...
Hétmilliárd forintos beruházással 120 százalékkal növelte alumíniumdobozos gyártókapacitását a Dreher Sörgyárak - mondta Békefi Gábor, a cég vezérigazgatója az MTI-nek.
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és Budapest Főváros Önkormányzatának Étkeztetési Szolgáltató Gazdasági Szervezete pilot projekt keretében sikeresen tesztelte, milyen feltételekkel lehet az iskolai konyhákon megmaradó, ki nem...
2023. június 20-án átadták az idén 75 éves Univer Product Zrt. közel 8 milliárd forint értékű, kapacitásbővítő beruházását. A Kecskemét-Hetényegyházán megvalósult fejlesztéssel a vállalat több mint...