Élelmiszergazdaság

Coop Rally – Bonafarm Csoport

Létrehozva:

|

 

A Bonafarm Csoport a régió egyik meghatározó, vertikálisan integrált élelmiszergazdasági vállalatcsoportja. Cégcsoportunk 5 mezőgazdasági, valamint 5 élelmiszer-feldolgozó vállalatból áll, és több mint 8.000 munkavállalót foglalkoztatunk.

Portfóliónkban többek között szerepel a növénytermesztés, a takarmánygyártás, az állattenyésztés (sertés, tejelő szarvasmarha, baromfi), a húsfeldolgozás és húskészítmény-előállítás, a tejtermék-előállítás, valamint a borászat; és olyan nagy márkákra lehetünk büszkék, mint például a Mizo vagy a PICK.

Integrált működésünk lehetővé teszi számunkra, hogy teljes termékpályákon átívelő, illetve élelmiszerbiztonsági és minőségirányítási szempontból egyaránt szigorúan ellenőrzött rendszerben hazai és nemzetközi szinten is versenyképesen állítsuk elő mezőgazdasági és élelmiszeripari termékeinket.

Ezekhez a termékeinkhez jelentős részben saját termelésből és tenyésztésből származó alapanyagokat használunk fel, így fogyasztók millióihoz juttathatunk el magas minőségű, finom, magyar élelmiszereket itthon és külföldön egyaránt.

 

A Sole-Mizo Zrt.

 A Bonafarm Csoporthoz tartozó Sole-Mizo Zrt. Magyarország piacvezető tejipari vállalata, mely éves szinten 400 millió liter tejet dolgoz fel. Szegeden, Bácsbokodon, Csornán és Marcaliban működnek üzemeink, ahol mintegy 1300 munkavállalót foglalkoztatunk.

A termékeinkhez szükséges tejalapanyagot részben saját, a Bonafarm Mezőgazdaság telepeiről, részben pedig más magyar termelőktől szerezzük be, így büszkén mondhatjuk el magunkról, hogy 100%-ban hazai tejből készítjük népszerű termékeinket.

Forrás: mizo.hu

Szegeden – mely az egyik legnagyobb tejüzem Közép-Európában – gyártjuk a friss és fermentált termékeket, a tartós tejeket, a túrókat és a desszerteket. Itt készülnek az ízesített tejitalaink is, melyek 47%-os részesedéssel piacvezetők a kategóriájukban, volumenértékesítés tekintetében.

Bácsbokodon a natúr és füstölt sajtokat, grillsajtokat és az ömlesztett sajtokat készítjük többféle méretben és kiszerelésben. A csornai üzem ipari felhasználású exporttermékekre (pl. tejpor) szakosodott, de itt állítjuk elő a vajakat, vajkrémeket, a sűrített tejet és a Coffee Selection termékeinket is, mely termékcsaládunk 24%-os mennyiségi piaci részesedésével közel egyharmadát birtokolja a dinamikusan növekvő jegeskávé kategóriának.

A Marcaliban található üzemünkből a népszerű túródesszert, a Mizo Túró Rudi kerül a boltokba.

Itthon Mizo, Farmer, Gazda és Hazai márkanevek alatt találhatják meg a vásárlók termékeinket széles választékban. A Mizo márkánk, mely az egyik legválasztottabb márka ma Magyarországon, 16 kategóriában van jelen a piacon.

Termékeinkkel nem csak a hagyományos fogyasztói szegmensre koncentrálunk, hanem a fogyasztói trendeket követő termékfejlesztéseink révén a speciális igényűeket is ki tudjuk szolgálni: készítünk, laktóz- és zsírmentes, valamint hozzáadott cukor nélküli termékeket is, hogy mindenki megtalálja nálunk a kedvére valót.

Tejtermékeinket több, mint 30 országba exportáljuk, elsősorban Közép- és Kelet-Európába, illetve a Közel-Keletre. Az export révén jelentős piaci részesedéssel rendelkezünk Romániában is, ahol a készítményeket saját leányvállalatunk értékesíti. Emellett van egy üzemünk Dél-Szerbiában is, mely a balkáni régióban erősíti szerepünket.

 

Sole-Mizo Zrt. – Marcali

 Marcaliban évente több, mint 3000 tonna túró rudit készítünk, közel 100 kollégánk közreműködésével. A Mizo Túró Rudik több generációnak is az élete részei, hiszen töretlen népszerűségnek örvendenek a gyermekek és a felnőttek körében egyaránt, legyen szó natúrról, mogyorósról vagy éppen madártej ízűről. Emellett kedvezve a diétázóknak, valamint a laktózérzékenyeknek, készítünk hozzáadott cukor nélküli túró rudit, valamint laktózmentes túró rudit is.

A túró rudik bevonatát sokan „csokinak” hiszik, pedig a túró rudi forgalom 96%-a bevonómasszával készült termék. 2022-ben viszont jelnetős változást történt a termékszegmensben, ugyanis csokiforradalmat indítottunk, egy új fejezetet nyitva ezzel a túró rudi piacon.

Mintegy 300 millió forint értékben hajtottunk végre beruházásokat marcali üzemünkben az elmúlt évben annak érdekében, hogy a bevonómassza helyett valódi tej- és étcsokoládéval is elkészíthessük az egyik kedvenc édességünket.

Ennek köszönhetően ma már elérhetőek a valódi csokis Mizo Túró Rudik a boltokban, sőt a valódi tejcsokis Mizo Túró Rudi 2×15 grammos duo kiszerelése egyedülálló a piacon.

 

 

 

Hirdetés

Fókuszban

Facebook