A marokkói paradicsom 46 országba jut el, a közeljövőben pedig Délkelet-Ázsia felé bővítenék exportpiacaikat. Fatiha Charrat, a Delassus Group ügyvezető igazgatója szerint a marokkói paradicsomexport ebben...
A tudatosság jegyében telik az idei húsvéti szezon a hazai édességpiacon. A gyártók minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektettek a termékportfólió optimalizálására. A vásárlók körében is nőtt...
Ugyanakkor nemzetközi uniós összefogás kell ahhoz hogy a harmadik országokkal szemben is fel tudják venni a versenyt az európai termelők. A franciaországi Chabrillanban ülésezett a European...
A Magyar Húsiparosok Szövetsége április 8-án tartotta hagyományos Húsvéti Sajtótájékoztatóját Budapesten. Elsőnek Hunwald Zsuzsa tartotta meg Sonka nélkül nincs Húsvét című előadását, amelyben a magyar emberek friss és feldolgozott húsokkal...
A húsvét közeledtével minden évben ugrásszerű növekedésnek indul a különböző reszelt tormatermékek iránti kereslet. A csípős ízéről ismert növény termesztésében Magyarország élen jár az Európai Unióban....
Az Európai Bizottság (EU) 2025/666 rendelete módosítja az élelmiszer-adalékanyagokra vonatkozó szabályozást, különös tekintettel a cellulóz alapú adalékanyagokra (pl. E460–E469). A módosítások célja az élelmiszerbiztonság további növelése, különösen a...
Húsvét közeledtével egyre több fogyasztó kosarába kerülnek különböző sonkatermékek. A Nemzeti Agrárgazdaság Kamara (NAK) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége (Hússzövetség) körképe szerint a vásárlói tudatosság erősödésével...