Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Kertészet

Az eredeti acetamiprid, egyenesen Japánból

A tudatos és okszerű növényvédő szer használat első számú prioritás a mezőgazdaság területén, ráadásul az európai uniós törvényi szabályozásoknak köszönhetően a növényvédő szerek piaca is egyre jobban szűkül. A Sumi Agro Hungary Kft. által forgalmazott eredeti, japán Mospilan termékcsalád hosszú évtizedek óta áll a mezőgazdasági termelők szolgálatában.

– Honnan indult el a vállalat és hol tart most?

– Anyavállalatunk a japán Sumitomo Corporation-t több, mint 450 éve alapították, ami azóta a világ egyik óriás vállalatává nőtte ki magát. Rengeteg iparágban tevékenykedik, ebből a Life Science, vagyis az élettudomány csak egy része a 23 divíziónak. A Sumi Agro Hungary Kft. célzottan egyetlen területen tevékenykedik már több, mint harminc éve, ez pedig nem más, mint a növényvédelem és a növényvédőszer kereskedelem.

Forrás: agrotrend.hu

– Miben más a Sumi Agro Hungary Kft. más növényvédőszer-forgalmazóktól?

– A Sumi Agro más növényvédőszer-gyártó vállalatokkal ellentétben abban a szerencsés helyezteben van, hogy több gyártó termékeit képviselheti a magyar piacon. Ezen gyártók között kiemelt szerepet kapán japán partnerünk a Nippon Soda. A vállalat egyik zászlóshajó terméke az acetamiprid tartalmú Mospilan termékcsalád, amely korábban még csávázószerként is, most azonban már csak rovarölő szerként ismeretes a magyar termelők körében. Az általunk forgalmazott termékek az eredeti, japán minőséget képviselik, a minősége és a hatásfoka tekintetében garanciát vállalunk mind a magunk, mind a gyártó japán vállalat nevében.

– Hogyan működik a termék?

– A Mospilan termékcsalád minden eleme – így a Mospilan 20 SG, a Mospilan 120 SL, valamint az Autentic – is az eredeti, japán acetamiprid hatóanyagot tartalmazza. Az por alakú SP formuláció, valamint a granulátum alakú SG formuláció az elmúlt évtizedekben nélkülözhetetlen készítményeivé váltak a szántóföldi, a gyümölcsös és a zöldségnövények rovarkártevői elleni védelemnek. 2023-ban került bevezetésre a speciális, folyékony SL formuláció, ami egy speciális adalékanyaggal együtt kerül formázásra. Ezen adalékanyag optimalizálja a fedettséget a kezelt növényi részeken; bimbókon, kalászokon, leveleken. Az új formulációtól az acetamiprid taglózó hatásának növekedését és végső soron a hatékonyság növekedését is szolgálja. Nem szabad megfeledkezni professzionális szaktanácsadóinkról sem, akik a termelőket a mindennapokban is segítik a helyes formuláció kiválasztásában és kijuttatásában.

– Mik a céljaik a termékcsaláddal hosszú távon?

– Szeretnénk, hogy a Mospilan termékcsalád a további évtizedekben is – ahogyan az az elmúlt években is történt – hatékonyan szolgálhassa a termelőket mind a nagyüzemi, mind a kisebb gazdaságok termelési folyamataiban. Ezen gondolat mentén hívtuk életre Mospilan nyereményjátékunkat, melynek keretén belül Suzuki Jimny, élménydús japán utazások és Mospilan termékcsomagok is nyerhetők. A játékban a 2024. január 1. és augusztus 31. közötti vásárlást igazoló számlával lehet pályázni, a sorsolásra pedig szeptemberben kerül sor.

Nyereményjátékra itt tudják beküldeni pályázatukat: https://www.40erv.hu/

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés