A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elkészítette a FAO által közzétett, „Beporzók” című infografika magyar nyelvű fordítását, mely informatív és szemléletes anyag ismerteti a főbb beporzókat, felhívja a...
Természetjárás és ami mögötte van, A beporzók világa, a poszméhek címmel tart előadást a dunaföldvári várban Kovács László természetőr március 22-én 18 órától. A beporzók, köztük...
A teljes ökológiai rendszert felborítaná, ha a méhek és nélkülözhetetlen társaik eltűnnének; Albert Einstein egyenesen úgy vélte, ha a méhek kipusztulnak, az emberiség legfeljebb 4 évvel...
A fajta mézeken felül a méhek termelnek még virágport, méhkenyeret, viaszt, propoliszt, méhpempőt, méh mérget és a kaptárakban kaptár levegőt is. Ezek is számottevő egészségvédő és...
A méz már ősidők óta az emberi táplálkozás része, eleink még csak csemegeként gyűjtötték, mára azonban az egészséges étkezés nélkülözhetetlen részévé vált – „Minden nap egy...
Kicsik, sárgásbarnák és zümmögnek, szállnak virágról virágra, néha még meg is szúrnak. Határozottan mellettük szól azonban, hogy finom mézet készítenek és nem csak ettől nélkülözhetetlenek. Az...
A városi kertekben az egyik legveszedelmesebb fenevad az ártalmatlannak tűnő széncinege. Mindez azért érdekes, mert télen sokan tartják fontosnak a madarak etetését, pedig ezzel is érdemes...
Újabb lépéssel támogatja az ALDI a fenntarthatóságot: a vállalat biatorbágyi méhecskeháza után most hét városban nyitott rovarotthonokat, amelyek a virágok beporzásához nagymértékben hozzájáruló, emberekre ártalmatlan beporzó...
Több mint 50 millió éve léteznek méhek, ám elnézve a nagymértékű ipari szennyezést, csoda, hogy még élnek. Az elmúlt pár száz évben a mezőgazdaság több forradalmi...
A méz az egyik legtermészetesebb étel, mely naponta fogyasztva a leghatékonyabb. Felgyorsult világunkban és a pandémia következtében az internetes értékesítés világát éljük, mondhatni érintkezésmentesen, hiszen minden...