Hírek

Üzenet az OMÉK után! – 2.rész

Azoknak, akik nem tudtak részt venni, azoknak, akik ott voltak, de azoknak is, akik egyszerűen csak kíváncsiak arra, hogy a 75. OMÉK kiállítói mit szeretnének közölni az olvasókkal! FIGYELEM! Kiemelt ajánlatok és fontos információk következnek!

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari kiállítás, Magyarország legnagyobb, legrégebbi, és nagy tradíciókkal bíró agrárgazdasági rendezvénye több mint 100 éves múltra tekint vissza. 2011. szeptember 28-október 2. között rendezték meg a 75. OMÉK-ot Budapesten, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. Az esemény szervezője az Agrármarketing Centrum (AMC) volt.

A több mint 85.000 látogató számára többszáz kiállító nyújtott érdekes és hasznos információkat, melyekből összeállítottunk egy kis ízelítőt.

Ezúton szeretnénk megköszönni kiállító társainknak, hogy közreműködésükkel létrejöhetett ez az oldal!


 

Dr. Szabó Agrokémiai Kft. – Megoldás-Precizitás-Innováció www.agrokemiaikft.eu Szabó Agrokémia - Jó Gazda Program

Bemutatkozik a Dr. Szabó Agrokémiai Kft. helyspecifikus mezőgazdasági szolgáltatás programja:

MAGAS gázolajárak. DRÁGA műtrágyák és növényvédő szerek. CSÖKKENő nyereség.

MEGOLDÁS a Jó Gazda Program® – precíziós-helyspecifikus gazdálkodást támogató távérzékelési adatokon és laboratóriumi talajvizsgálatokon alapuló mezőgazdasági szolgáltatás program.

Speciális szolgáltatásaink: precíziós mezőgazdasági légi fényképezés, GPS-alapú-helyspecifikus talajminta vételezés és – vizsgálat, FöldDoktor® Mezőgazdasági Tápanyag Szaktanácsadás, digitális információs és műveleti térképészeti munkák, helyspecifikus műtrágyaszórás, Minőségi Búza Program, légi vadkárfelvételezés- és elemzés.

www.jogazdaprogram.eu – a helyspecifikus mezőgazdaság portálja


 

Szegána Kft. – www.szegana.hu Szegána

A 2011-es OMÉK kiállításon nagy érdeklődés volt a szezonális gépekre, úgy mint a penumatikus (Pneusej Accord) és mechanikus (Mascar Arizona) vetőgépekre, a dán Dal-Bo cég magágyelőkészítő kultivátorára (CultiLift) és simítóval szerelt hengerére (MaxiRoll), és nem szabad kifelejteni a szintén dán népszerű és elismert Bogballe műtrágyaszóróit sem.

A gazdák továbbá keresték a McCormick traktorok közepes és nagyteljesítményű változatait. A kiállításon profi, vontatott kivitelű Caffini axiál és szántóföldi permetezők, valamint a Celli és Muratori talajmarók, mulcsozók, zúzók számos gazda tetszését elnyerték.


 

Sato-Gép Kft. – www.satogep.hu

 

Sato-Gép Kft.
 

Az OMÉK-on bemutatott Stoll homlokrakodók mellett, számos más mezőgazdasági gépet kínálunk ügyfeleinknek, melyek között kiemelkedőek a Lemken rendszerű grúberek, az új fejlesztésű TOP grúber melynek speciális csavart kapái három sorban helyezkednek el. Emellett rendkívül kedvező áron kínálunk robosztus kialakítású rövidtárcsákat, és terveink között szerepel, hogy jövő évben vontatott kivitellel bővül majd a termékpaletta.

Fontos megemlíteni a másik legfontosabb termékcsaládunkat, amely a Stoll, Németország vezető homlokrakodója. Szeretnénk, ha évről évre egyre többen megismernék a megbízható német minőséget, ezért elérhető áron kínálunk 11 féle típust  300 Le-ig bármely traktorra. Innovatív egyedülálló tulajdonságainak, hosszú élettartamának, és magas teljesítőképességének köszönhetően világszerte elismert márka, melyből évente több, mint 10 000 db-ot gyártanak a Hannover melletti üzemben.

A Sato-Gép Kft. vezetői agrármérnökök, és gazdálkodók is egyben, így az ideális, és gazdaságos termelés jegyében, megbízható hosszú élettartamú és alkalmas munkagépeket kínálnak a mezőgazdasági termelők részére.


 

Hetech Trend KFt. – www.hetech.hu Hetech Trend Kft.

MINőSÉG, MEGBÍZHATÓSÁG, SZAKÉRTELEM

A Hetech Trend Mérnöki Iroda Kft. 1998-ban alakult, s mára Magyarország vezető cége a gabonatárolók, terményszárítók és tisztítók tervezése, építése és kivitelezése területén. A munka szinte minden fázisa számítógépes támogatással folyik, ami gyors munkavégzést, kitűnő színvonalú tervezést és kivitelezést eredményez. Nevünkhöz fűződik több, mint 250 megvalósult beruházás és közel 1.000.000 tonna tárolótér létesítése az elmúlt tizenhárom évben, hazánkban és a környező országokban.


 

Nagykunságért Térségi Vidékfejlesztési Nonprofit Kft. – www.nagykunsagert.hu Nagykunságért Térségi Vidékfejlesztési Nonprofit Kft.

Az Alföld középső részén elhelyezkedő Nagykunság területének jelentős részét fedi le az az összefogás, amelynek eredményeként alakult meg a Nagykunságért Térségi Vidékfejlesztési Helyi Közösség, majd 2008. október 1-én a közösséget stabilabb jogi alapokra helyezve megalakult a Nagykunságért Térségi Vidékfejlesztési Nonprofit Kft.

A társaság feladatai között szerepel az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. és IV. tengelyének pályázati ügyintézésének előkészítése, a döntéshozatali eljárás megalapozása. A IV. tengely közismertebb néven a LEADER program pályázati úton történő megvalósítása kiemelt feladatunk.

A LEADER program fő jellemzője, hogy alulról jövő kezdeményezéseket támogat. Ennek az az előnye, hogy a projektek a helyi lakosok helyismeretén alapulnak, így a helyi viszonyokhoz leginkább megfelelő ötletek valósulhatnak meg. Társaságunk segíti a turisztikai tevékenységeket, közösségi célú fejlesztéseket és vállalkozások megalakulásást és fejlődését.


 

Készenlét Zrt. – keszenlet.hu Készenlét Zrt.

A Készenlét Kft. tevékenysége a múltból fakadóan az állattenyésztési technológiák kereskedelmére és szervizére alapozódott. Úgy gondoljuk, hogy a mezőgazdasági technológiák működését csak a megfelelő felszereltségű és képesítésű szakszerviz biztosíthatja megnyugtatóan, ezért mára a szükséges gyári oktatások mellett megfelelő műszerezettségű szervizautók is garantálják a színvonalas szervizszolgáltatást.

A mezőgazdaságban végbement folyamatok miatt 1998-tól megkezdtük a növénytermesztési technológiák nagy,- és kiskereskedelmét, mely azóta már teljes egészében teljes, és komplett technológiai sorral állunk meglévő és jövendő partnereink rendelkezésére.

Úgy gondoljuk, hogy mind a növénytermesztés, mind pedig az állattenyésztés kiugrási lehetősége a jövőben a bioenergetikai beruházásokban rejlik, ezáltal az egyébként alapvető fontosságú mezőgazdaság ezáltal végképp prioritást kell élvezzen.  Sikereink első letéteményese a 2007-ben megvalósuló biogáz üzem létesítése a Magyar Cukor Zrt-nél, mely Európa egyik legnagyobb Biogáz üzeme.


 

Agromag Kft.  – www.agromag.hu Agromag

Az OMÉK ideje alatt elfogyott a teljes őszi árpa vetőmagkészletünk, pedig az Agromag nyújtja az egyik legnagyobb kínálatot. A búza vetőmagkészletek is megfogyatkoztak. Az alábbi fajtákkal állunk még a termelők rendelkezésére:

Alacris nagy sikértartalmú, javító búzafajta
Bakfis jó termőképességű, kiemelkedő fuzárium ellenállóságú kenyérbúza
Bonnet megbízható termőképességű és minőségű, korai búza
Baletka megbízhatóan nagy termésű búza
Evelina 10 tonnás eredményekkel is rendelkező eurobúza


 

Deraland Kft. – www.deraland.hu Deraland Kft.

Idő-, és üzemanyag-megtakarítást eredményező fejlett traktor-kiegészítő berendezések széles palettájával állunk a gazdálkodók rendelkezésére, hogy gazdálkodásuk eredménye ne a részletekben vesszen el.

Használják ki a nagy teljesítményű erőgépeikben rejtő lehetőségeket!

Termékeink: Mellső hárompont függesztések és TLT hajtóművek. Traktoros homlokrakodók. Vonóbekötés rendszerek. Abroncsnyomás szabályozó készülékek. Tisztító ventilátorok.

Mottónk: Minden, ami a traktor körül számít.


 

Cimbria Heid Hungaria Kft. – www.cimbria.hu Cimbira Heid Hungaria

CIMBRIA TECHNOLÓGIA MINDEN ESETRE

CIMBRIA HEID HUNGARIA KFT a partnereink által megszokott színvonalon és szakértelemmel végzi munkáját a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar szolgálatában. Üzletpolitikánk a pontos és érthető tájékoztatáson alapuló gépértékesítés, teljes körű magfeldolgozó technológiák telepítése.

Gépeink a 70-es évek óta jelen vannak a hazai telepeken, magas színvonalú berendezéseink mind kedveltebbek lettek, és azóta több száz helyen rendelkezünk referenciával.
DELTA tisztítóink hosszú élettartama, megbízhatósága minden kétséget kizáróan elismert, az egységnyi teljesítményre eső rostafelület és az intenzív szelelés kiemeli gépeinket a piac átlagos kínálatából.

HEID szortírozó berendezések magabiztosan vezetik a magfeldolgozó piacot, egyes termékcsoportokban a világon 3 szakemberből kettő HEID gépet használ.

CIMBRIA szalagok, felvonók, rédlerek folyamatos üzemeltetésre készülnek. Ez annyit tesz, hogy a horganyzott berendezéseink kopó részeit is úgy számoljuk, hogy azok az év majd minden napján működnek. Ez szerviz- és kezelőbarát üzembiztos gépet eredményez.

A CIMBRIA terményszárítókat a következő vezérelvek alapján gyártjuk:
– A torony legyen stabil, masszív
Egyedüli gyártmányként még a belső modulok is 2 mm lemezvastagsággal készülnek. A beépített acélszerkezetek tűzihorganyzott, erős, időtálló konstrukciók.
– Energiatakarékos üzemeltetés
Egyike vagyunk azon kevés gyártmányoknak, melyek az FVMMI mérései alapján igazoltan tudják a 3,6 MJ/kgvíz fajlagos energia felhasználási értéket.
– Aktív porleválasztás
A Ciklofan elnevezésű porleválasztó ventilátor gyártmányainkban már a 70-es években megjelent, és a sikerét látva azóta több szárítót gyártó cég is felhasználja.
– Kíméletesség, fajtaválthatóság
Különleges és aprómagok esetén kizáró ok lehet az idegen, vagy fajtaidegen magok előfordulása a soron következő terményben.  Ezért a torony belseje olyan konstrukció, mely garantálja a maradékmentes leürülést, és ezt szolgálja a szabadalmi oltalommal védett billenő-vályús ürítési rendszerünk is.
– Egyenletes szárítási hőmérséklet
Rizs és popcorn szárítására csak néhány gyártó merészel termékével vállalkozni. Ilyen célra még az USA-ban is a mi szárítónkat alkalmazzák.
– Szakértelem, szerviz és folytonosság
Nálunk az értékesítés és a szakértelem egy helyen található!


 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés