profimagazin

Technika

Elégedettséget hozott a Mandam rövidtárcsa

Az őszi munkálatok során a talajművelés és magágy előkészítés kiváló eszközei a rövidtárcsák. Tóth István egyházasfalui gazdát az új Mandam GAL-K 4m-es, félig függesztett rövidtárcsáról, és a vele történő munkavégzés tapasztalatairól kérdeztük.

Létrehozva:

|

HOL GAZDÁLKODIK ÉS MIKOR KEZDTE A TEVÉKENYSÉGÉT?

Győr-Moson-Sopron megyében, Egyházasfaluban gazdálkodom, az osztrák határtól nem messze. Kezdetben, a szomszéd faluban, a volt TSZ-ben dolgoztam, majd 2003 óta már főállásban dolgozom a mezőgazdaságban, jelenleg 80 hektáron gazdálkodom.

MIÓTA HASZNÁL MANDAM GÉPEKET ÉS MILYENEKET?

2015-ben vásároltam az első Mandam gépemet, egy Mandam Top 3 méteres grubert. Az idei évben vettem hozzá a Mandam Gal-K
4m-es félig függesztett tárcsát.

MIÉRT ESETT PONT ERRE A MÁRKÁRA A VÁLASZTÁSA, A SATO-GÉP KFT. MÁS TERMÉKEIT IS HASZNÁLJÁK?

2013-ban vásároltam először a Sato-Géptől egy 14 tonnás Zaslaw pótkocsit, és azóta többször is vásároltam már tőlük. Elégedett
vagyok mind a Mandam, mind pedig a többi, a Sato-Gép által forgalmazott munkagép minőségével. Kedvező árat tudtak adni minden gépre, gyors ügyintézéssel.

MI A VÉLEMÉNYE A MANDAM GAL-K 4M FÉLIG FÜGGESZTETT TÁRCSÁRÓL?

Eddig a gép 50 hektárt dolgozott, repce magágyat készítettem vele lazítózás után és zöldtrágyát tárcsáztam. A tárcsa szépen dolgozott, zöldtrágyában a nagy tömeget is gond nélkül bedolgozta, köszönhetően a gép súlyának, ami több mind 4 tonna. 560 mm-es tárcsalapok, a 2 tárcsasor közötti távolság egy méteres, ebből eredően az eltömődés csekély. A hidraulikus mélységállítás a fülkéből kényelmesen megoldható, a gépen ékgyűrűs henger található, ami jól aprítja és tömöríti a talajt.

MILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT DOLGOZIK A GÉP?

Évente 200-300 hektáron teljesít majd. Aratás utáni tarlóhántás, vetés előtti magágykészítés és kukoricatarló bedolgozás lesz és zöldtrágyát tárcsáztam. A tárcsa szépen dolgozott, zöldtrágyában a nagy tömeget is gond nélkül bedolgozta, köszönhetően a gép
súlyának, ami több mind 4 tonna. 560 mm-es tárcsalapok, a 2 tárcsasor közötti távolság egy méteres, ebből eredően az eltömődés csekély. A hidraulikus mélységállítás a fülkéből kényelmesen megoldható, a gépen ékgyűrűs henger található, ami jól aprítja és tömöríti a talajt.

MILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT DOLGOZIK A GÉP?

Évente 200-300 hektáron teljesít majd. Aratás utáni tarlóhántás, vetés előtti magágykészítés és kukoricatarló bedolgozás lesz alkatrész ellátottság jó, a forgalmazó cég raktárkészlete megfelelő, de ha még sem lenne valami, azt néhány nap alatt beszerzik.

AJÁNLANÁ A MANDAM TERMÉKEIT, RÖVIDTÁRCSÁIT A GAZDATÁRSAKNAK?

Igen ajánlom, a környéken több gazda is használja, és mindannyian kivétel nélkül meg vannak vele elégedve!

profimagazin.hu

Hirdetés

Fókuszban

Facebook