profimagazin

Technika

Talajmunkáló gépek jó ár-érték arányban!

A Lagroland Kft. egész gazdaságára jellemző a rendezettség. A cég öntözési lehetőség hiányában elsősorban búzát, repcét és napraforgót, kukoricát termeszt. A gazdaságosság érdekében nemcsak a gépesítésben, a fajtaválasztásban is innovatívak. A korábban belvizes területeiken réselőgéppel megoldották a vízelvezetést, a sorközművelőkbe vezetett műtrágya-kijuttatókkal pedig a tápanyagtánpótlást gondolták újra. Környezetüket, a környékbeli gazdákat arra ösztönzik, hogy gépvásárlásukkor a helyi közösségre is gondoljanak: a vásárlást, a munkát egymás közt megszervezve költséget takarítsanak meg. A Lagroland Kft. 2019-ben az AGROTREND Csoport által kiírt Magyarország Legszebb Birtoka díj szántóföldi növénytermesztő kategóriájában is megmérette magát. A cég ügyvezető-tulajdonosát Lassu Bélát, ezúttal az OPaLL-AGRI termékeiről kérdeztük.

Létrehozva:

|

HOL GAZDÁLKODIK A CÉG ÉS MIKOR KEZDTE A TEVÉKENYSÉGÉT?

A Lagroland Kft. 2007-ben kezdte meg működését az akkori családi birtok megművelésével. Cégünk ma már 900 hektáron gazdálkodik Somogy megye szívében, Segesden. Repcét, búzát, napraforgót és kukoricát termesztünk. 

MIÓTA HASZNÁLNAK OPALL-AGRI GÉPEKET?

2015-ben vásároltuk meg az első OpaLL-AGRI váltva forgató ekét. A gyakorlat bebizonyította, hogy a váltva forgató ekék kiváló minőségűek, így a következő évben további 2 db-ot rendeltünk. 

MIÉRT ESETT ERRE A MÁRKÁRA A VÁLASZTÁS?

Azért döntöttünk annak idején az OpaLL-AGRI ekéje mellett, mert a számunkra vonzó jó minőséget kedvező ár, és megnyugtató ügyfélszolgálati háttérmunka kíséri.

MI A VÉLEMÉNYÜK EZEKRŐL A TERMÉKEKRŐL?

Tapasztalataink szerint minden tekintetben megfelelőek. 2017-ben új talaj elmunkáló, magágykészítő gép beszerzése mellett döntöttünk. Nem kerestünk sokáig, az OpaLL-AGRI jött ki nyertesen az árversenyből. Mivel a minőségét már ismertük, így egyből kettő kultivátort és egy kompaktort vásároltunk.

MEKKORA TERÜLETEN SZÁNTAK ÉVENTE, ÉS MILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT?

Évente körülbelül 600 hektár területet szántunk ennek egy része nyárvégi szántás, másik fele pedig az őszi mélyszántás.

MILYEN TRAKTORRAL VONTATJÁK, MEGHIBÁSODÁS ESETÉN MILYEN AZ ALKATRÉSZ ELLÁTOTTSÁG?

A lényeg a sebességen van, minél gyorsabban tud haladni a gép, annál jobban átfordítja a földet. Ezekkel a gépekkel gyorsan és hatékonyan tudjuk megmunkálni a középkötött barna erőtalajokat. A Claas ill. New Holland /220 LE/ vontatta 2 db Triton Grubberrel naponta 60 hektár földet tudunk megmunkálni. Általánosságban azt lehet mondani, hogy a szántáshoz képest 60%-ban forgatja meg a földet, ennek fejében viszont ugyanannyi gázolajjal 3-szor több területet lehet elmunkálni. Meghibásodás, vagy alkatrész pótlás esetén pedig Magyarországon általában rendelkezésre állnak az ekékhez szükséges alkatrészek.

AJÁNLANÁ AZ OPALL-AGRI TERMÉKEIT A GAZDATÁRSAKNAK?

Határozottan igen! Úgy gondolom, aki jó ár-érték arányban kíván talajmunkáló gépeket vásárolni, nyugodtan válasszon az OpaLL-AGRI termékcsaládból.

profimagazin.hu

Hirdetés

Fókuszban

Facebook