Első körben 7,5 milliárd forintot meghaladó értékű támogatáshoz jut közel 7000 gazdálkodó a „VP4-12.1.1-16 „Natura 2000 mezőgazdasági területeknek nyújtott kompenzációs kifizetések” elnevezésű pályázati felhívás által. A...
Külön figyelnek a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzéseknél a húsvéti ünnep alatt nagyobb mennyiségben forgalmazott termékekre, például a tojásra, sonkára, tormára, édesipari termékekre vagy a borokra – mondta az...
Éves viszonylatban mennyiségben 7,8%-kal, értékben pedig 23,3%-kal bővült a lengyel étkezési alma exportja. A 2022-es évben Lengyelország frisspiaci alma exportja 746 ezer tonna volt, értékben pedig...
Volumenben 50%-kal, értékben pedig 40%-kal csökkent egy év alatt a lengyel fagyasztott zöldborsó importja, és az ország továbbra is bőven nettó exportőrnek számít. A 2023-as évben...
A VI. SIRHA Budapest Expo remek lehetőséget teremt arra, hogy a magyar élelmiszeripar szereplői bemutassák a fejlesztéseiket, és a legmodernebb technológiák alkalmazását – jelentette ki dr....
Több ezer gazdának jelentenek elérhető finanszírozást a jelentős költségvetési források biztosításával működő kamattámogatási programok – mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára kedden Budapesten. Feldman...
Megnyílt a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás kedden a Hungexpón. Nagy István agrárminiszter a megnyitón elmondta, hogy a kormány stratégiai ágazatként tekint a magyar...
Idén megsokszorozódott az érdeklődés a III. REL Expo iránt. Az első alkalommal 2021-ben 25, 2024-ben pedig már 80 kiállítóval nyílt meg az esemény. A korábbi éveket...
Vegyesen alakult a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben. Az euró jegyzése hétfőn reggel hét órakor...
A Szupermenta program legfrissebb terméktesztjén állati eredetű, tejsavófehérje-alapú fehérjeporokat vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központ együttműködésével. A...