Állattenyésztés

Gazdálkodás

Időjárás

Kertészet

Piac

Rendezvények

Szántóföld

Természet

Heti cikk összefoglalónk 2024.04.15-21

 

  • https://agrotrend.hu/gazdalkodas/szantofold-2/forgatni-vagy-nem-forgatni-mi-a-jo-a-talajnak/        Digitális Agrártájoló: rekordszámú kiállítóval várták a jelen és a jövő agrárszakembereit a Széchenyi István EgyetemreA Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karán április 10-én rendezték az idei Digitális Agrártájolót, a térség egyik legfontosabb agráreseményét. A kiállítók között a szektor legjelentősebb piaci szereplői, valamint az egyetem kutatási és oktatási egységei is megtalálhatók voltak. A program célja, hogy a jövő fiatal agrárgenerációja megismerje és alkalmazni tudja a digitalizációra és a precíziós gazdálkodásra épülő megoldásokat az élelmiszer-előállítás teljes folyamatában.

  • https://agrotrend.hu/gazdalkodas/szantofold-2/forgatni-vagy-nem-forgatni-mi-a-jo-a-talajnak/                 Az elmúlt évtizedek intenzív mezőgazdasági termelése során a talajra leginkább, mint az élelmiszertermeléshez elengedhetetlenül szükséges környezeti közegre tekintettünk és ennek megfelelően is kezeltük. Nem ismertük fel a talaj komplex rendszerét és az életünkben betöltött létfontosságú szerepét. Az elmúlt években (évtizedben) azonban a figyelem középpontjába került a talaj azt követően, hogy egyre inkább egyértelművé váltak az ok-okozati összefüggések az intenzív mezőgazdaság és a talaj minőségi és mennyiségi romlása között. Ma már egyértelmű és vitán felül áll, hogy talajaink állapotának óriási szerepe van a környezeti minőség alakításában és jelentős hatással van az egészségünkre is.

 

Barna Sándor a Kwizda Agro Hungary Kft. ügyvezetője Az Év Agrárembere 2023 kitüntető díj kapcsán kiemelte az Agrárinnováció fontosságát és létjogosultságát.

 

Az immár 72 pályázatból álló 2024-es menetrend tavaszi időszakába értünk. Sok felhívás megjelent, emiatt – az átláthatóság érdekében – igyekeztünk összegyűjteni a már elérhető vagy társadalmasításon véleményezhető támogatási lehetőségeket.

 

Mezőgazdasági gépbe szorult világháborús gránátot hatástalanítottak a tűzszerészek – közölte a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezrede a Facebook-oldalán pénteken.

 

Dr. Teszlák Péter az év agrárinnovátora kategória győztese. Az innováció kiemelt fontossággal bír számára, melybe beletartozik a kísérletek felállítása, azok értékelése és publikálása. Innovátornak tartja azt, aki olyan új értéket állít elő, ami jelentős változást hoz az eddigiekhez képest, és valódi újdonságtartalommal bír.

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés