Aktuális

Időjárás

Zuhan a napi maximum nyugaton – szeszélyes tavasz, élénk széllel

Az országtól nyugatra húzódó hosszú frontrendszer csak nagyon lassan közelít a Kárpát-medence felé. Csaknem 20 Celsius-fok különbség várható a keleti és a nyugati országrész között.

Létrehozva:

|

A hideg levegő az alacsony légrétegekben már beszivárog az Észak-Dunántúlra. A Dunántúlon többnyire erősen felhős vagy borult ég mellett időszakosan várható eső, zápor, illetve egy-egy beágyazott zivatar. Ezzel szemben az ország keleti felére délies áramlással még meleg levegő érkezik, ott a több órás napsütés és az élénk szél hatására több helyen 25 fok köré melegedhet fel a levegő. A két véglet közt a középső területeken változó felhőzetre, és főként délután záporokra, zivatarokra is számítani lehet

A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, de a Tiszántúlon estig délnyugati szél lesz a jellemző. Többfelé erős, néhol viharos közeli széllökések várhatók.

A legmagasabb nappali hőmérséklet tág határok között, 7 és 25 fok között várható. Az Észak-Dunántúlon lesz a leghidegebb, a Tiszántúlon a legmelegebb. A nappali maximumok a Dunántúl északnyugati felén csaknem a hajnali minimum érték körül "konzerválódik", már csak 8-13, az Alföld délkeleti részén még 22-25 fok között alakulnak.

Késő estére 6, 17 fokra hűl le a levegő.

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig: az időszak első felében sok lesz a felhő, pénteken országszerte, szombaton keleten várható eső, záporeső. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 70 százalékán lehet. Később a gomolyfelhő-képződés mellett egyre több napsütésre számíthatunk, és már csak helyenként alakul ki zápor. A hétvégén 11, 17 fokra van kilátás, majd hétfőre már melegszik az idő.

agrotrend.hu / OMSZ

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook