Aktuális

Időjárás

Hidegfront és csapadékzóna szeli ketté ma is hazánk időjárását

Péntek estig a Kárpát-medence fölött húzódó frontrendszer lényegesen nem változtatja helyzetét. Marad a nagy hőmérséklet-különbség.

Létrehozva:

|

Ahogy az a csütörtök délutáni hőmérsékleti térképből látható, kis híján teljesült, hogy egyidejűleg 20 fokos hőmérséklet-különbség jöjjön létre az országon belül.

A front, mely félig már "betette lábát" az országba, pénteken sem vonul át teljesen felettünk, így

még egy napig megmarad a nagy kontraszt.

A Dunántúlon többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt változó vastagságú és mennyiségű felhőzetre számíthatunk. Többfelé alakul ki csapadék; északnyugaton, nyugaton eső, másutt zápor, helyenként zivatar valószínű. Országos Meteorológiai Szolgálat arra figyelmeztet, hogy a Dél-Dunántúlon és a Duna-Tisza közén kis eséllyel kialakulhatnak gyorsan mozgó, de nem heves zivatarok.

A Dunántúlon és északon főként az északi, északnyugati, keleten a déli, délnyugati

szél több helyen megerősödik.

Zivatar, illetve intenzív zápor környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A csúcshőmérséklet tág határok között, 7 és 27 fok között várható. A Dunántúl északnyugati részén lesz a leghidegebb, a Körösök vidékén pedig a legmelegebb.

Késő estére 6 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Távolabbi kilátások szombattól keddig: az időszak első felében a Dunántúlon változóan, keleten erősen felhős lesz az ég, és elsősorban a Dunától keletre várható eső, zápor. A hétfői csapadékszünetet követően kedden a gomolyfelhőkből elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

agrotrend.hu / OMSZ

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook