Hírek

Jubilál az Év Agrárembere Kitüntető Díj – heti hírösszefoglaló

Brüsszelnek haladéktalanul cselekednie kell az európai gazdák védelmében

Közös levélben szólítják fel ismét cselekvésre az Európai Bizottságot a határmenti tagállamok agrárminiszterei, hogy Brüsszel találjon megoldást és segítsen a gazdáknak az ukrán mezőgazdasági termékek okozta piaci zavarok kezelésében – közölte Nagy István tárcavezető.


A JCB mezőgazdasági gépeinek teljeskörű jogait a Chemical Seed Kft. veszi át

A JCB mezőgazdasági gépeinek gépértékesítési és szervizképviseleti jogait és feladatait Magyarországon 2024. január 1-től a Kite Zrt.-től a Chemical Seed Kft. veszi át.


Szolgáltatóként is lehet számítani az Agrárkamara segítségére

A laborszolgáltatások, a mezőgazdasági biztosítás, valamint a különböző képzések terén is számos szolgáltatással segítette tagságát az elmúlt évben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

 


Inspirációs Agrárportrék az Agrárvilág Hőseiről! – Jubilál az Év Agrárembere Kitüntető Díj

Elindult az Agrotrend Csoport izgalmas Agrárportré sorozata! Ünnepeljük az Év Agrárembere Kitüntető Díj 10. évfordulóját, és tekintsünk vissza az agrárvilág terén kimagasló teljesítményt nyújtó szakemberekre.


Folytatódik az ország legnagyobb belterületi fásítási programja

A Településfásítási Program negyedik ütemében újabb tízezer sorfát igényelhetnek a 10 ezer fő alatti települések zöldítéséhez az önkormányzatok. Tavasszal 4000 darab, az őszi ültetési időszakban 6000 darab fa áll az igénylők rendelkezésére – jelentette be Nagy István agrárminiszter.


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiáll a német gazdák mellett

Mint írták, a német kormány országának egyik gazdasági és egzisztenciális sarokkövét, a fenntartható, válságálló és megbízható élelmiszerellátást rombolja.


Nagy István: biztosítottak az agrártámogatások 2024-ben is

Az agrártámogatások 2024-re is biztosítottak, a költségvetésből 650 milliárd forint kiegészítés jut a vidékfejlesztési forrásokhoz – mondta keddi évindító sajtótájékoztatóján Budapesten az agrárminiszter.


Átrendeződik az európai sertéspiac

Míg Európa-szerte intenzív csökkenésekről hallunk, a hazai sertésállomány bővülni fog, és bár az árak valamelyest visszakorrigálnak az uniós szintre, a szakemberek jó árszínvonalra számítanak 2024-ben is. Felmerül a kérdés, hogy az Európai Unió folyamatos állománycsökkenéséből és a piac átrendeződéséből vajon Magyarország mennyit lesz képes profitálni?


A fehér tündérrózsa lett az év vadvirága

A nemrégiben zárult Év Vadvirága szavazás győztese a fehér tündérrózsa lett. A kezdeményezés célja, hogy a nagyközönség jobban megismerje a hazánkban élő ritka vagy ritkulóban levő növényfajokat, a védelmüket és a hozzájuk kötődő problémákat – közölte a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.


Már lehet jelentkezni a III. REL EXPO-ra

2024-ben immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Rövid Élelmiszer-ellátási Lánc Expo a Kislépték Egyesület főszervezésében, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat társszervezésében – írta az egyesület.


Megkezdődik a hízottbika-tartás támogatásnak kifizetése

Pénteken megkezdődött a húsmarha ágazatban a hízottbika-tartáshoz kapcsolódó, nemzeti költségvetésből finanszírozott támogatására elkülönített több mint egymilliárd forint kifizetése – jelentette be az Agrárminisztérium.


Csaknem 15 milliárd forint értékben születtek újabb agrárberuházási döntések

Magyarország Kormánya minden lehetséges eszközzel segíti a magyar vidéket. Ezt az is jelzi, hogy az elmúlt napokban a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett felhívások kapcsán újabb 284 kérelem vonatkozásában 14,75 milliárd forint értékben hozott támogatói döntéseket az Agrárminisztérium. A megvalósítani kívánt fejlesztések elsősorban az öntözést és a tanyák infrastrukturális beruházásait érintik, de újabb állattartó telepek és élelmiszeripari beruházások is forrásban részesülnek.

 

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés