Hírek

Európa jövőbeni mezőgazdasági létét meghatározó folyamat a német gazdák tiltakozása – heti hírösszefoglaló

A gyökérzöldségek királynője a gumós zeller

A különleges ízvilággal rendelkező zöldségféle előnyeit egyre többen ismerik fel. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) körképe szerint a zeller iránti kereslet folyamatos és stabil, így a gazdálkodóknak is kiváló perspektívát jelenthet a zöldségnövény termesztése.


Idén is meghirdetik az Év pálinkás bonbonja versenyt

Idén is meghirdetik az Év pálinkás bonbonja versenyt a 24. Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként. A verseny célja a hungarikum magyar pálinka mint nemzeti ital és a minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése.


Fontos információk a mezőgazdasági őstermelők bizonylatolási gyakorlatáról

Gyakran felmerül a kérdés a gazdálkodók körében, miszerint növénytermesztés, állattenyésztés, vadgazdálkodás TEÁOR kódja alatt a megtermelt javak értékesítése piacokon, vagy online térben egyaránt végezhető-e vagy ehhez külön kereskedelmi kód felvétele is szükséges. A kérdés egyértelmű tisztázása különösen az érintett ügyletek adóügyi bizonylatolása szempontjából elengedhetetlen.

 


Tüntetnek a német gazdák

Káoszt és közlekedési fennakadásokat okozott Németországban a gazdák tüntetése, akik traktorokkal bevonultak a nagyobb városokba, és lezártak több forgalmas autópályát is. A német gazdák azután kezdtek tiltakozni, hogy az ukrán gabonadömping lenyomta az árakat, ezzel nehéz helyzetbe kerültek – tájékoztatott a hirado.hu.


Idén is folytatódik a Magyar Falu Program

Idén is folytatódik a Magyar Falu Program, mert a nemzeti kormány számára a vidék érték, a vidéki emberek pedig partnerek – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos kedden a Facebook-oldalára feltöltött videóban.


A Nemzet Gazdásza cím átadásáról készített összefoglalót a Magyar Gazda műsora

Az M1 népszerű műsorában készített összefoglalót a Magyar Gazda stábja a Nemzet Gazdásza címzettjeiről, amely az év elején került bemutatásra.


A Díjak Varázsa – (Év)Értékelés és Ünneplés Marketing Szemmel

Az év vége, és ezzel együtt az új év eleje mindig kiváló alkalom arra, hogy megálljunk egy pillanatra, átgondoljuk az elmúlt évet, és terveinket a következő évre. Habár ez az időszak nem feltétlenül egy szigorú választóvonal, mégis kiváló időpont arra, hogy értékeljünk és tervezzünk.


Nagy István: Európa jövőbeni mezőgazdasági létét meghatározó folyamat a német gazdák tiltakozása

Európa jövőbeni mezőgazdasági létét meghatározó folyamat a német gazdák tiltakozása – mondta Nagy István agrárminiszter szerdán az M1 aktuális csatornán a német gazdák tüntetésére reagálva.


Kiemelt cél a talajállapot javítása

A talajállapot javítása és a vízmegtartó képesség növelése kiemelt szakpolitikai cél, amelyet az új Közös Agrárpolitika minden korábbinál több eszközzel támogat – fogalmazott Juhász Anikó, az Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára a VII. Talajélet Konferencia és Szakkiállításon.


Hamarosan hiány lesz a hazai csirkehúsból

Bebizonyosodott, hogy nem a darumadár és a szél a felelős a madárinfluenzáért, hanem az emberi felelőtlenség. Emiatt évente 12-15 milliárd forint megy el feleslegesen kártalanításra. Ezt elégelte meg a magyar kormány és Brüsszel. A szigorú kártalanítási szabályok akár már a következő hónapban életbe léphetnek.


2023 a legmelegebb és a nyolcadik legcsapadékosabb év volt 1901 óta

A tavalyi év a legmelegebb és a nyolcadik legcsapadékosabb év volt 1901 óta – írta a HungaroMet Zrt. a 2023-as évről készített elemzésében.


Két héttel meghosszabbodik a Gazdálkodási Napló elektronikus feltöltésének határideje

A Gazdálkodási Napló elektronikus feltöltésének határidejét két héttel, 2024. február 15-ig meghosszabbítja az Agrárminisztérium és jövő hét közepére nagyobb, a biztonságos benyújtást segítő informatikai rendszerfrissítési csomag várható. Jelen tájékoztató abban nyújt segítséget, hogy a gazdálkodók határidőre, támogatásvesztés kockázata nélkül és a követelményeknek megfelelően eleget tudjanak tenni e feladatuknak, valamint hogy tiszta képet nyújtson a kapcsolódó ellenőrzésekről.

 

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés