Hírek

Jön a vonzóbb agrár forgóeszközhitel

Megjelent az Agrár Forgóeszköz Hitelprogramban igénybe vehető kamattámogatás növeléséről szóló rendelet a Magyar Közlönyben – adta hírül a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Ennek alapján a jelenleg is működő, a mezőgazdasági vállalkozások, beleértve az állattenyésztést, a halgazdálkodást folytató vállalkozások, valamint a baromfi-, nyúl-, sertés-, szarvasmarha ágazatban működő termeltetők még kedvezőbb feltételekkel igényelhetik a forgóeszköz finanszírozására és tenyészállat-vásárlásra fordítható MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogramot.

A konstrukció már jelenleg is kap állami kamattámogatást, de a mostani változás értelmében nagyobb lesz a dotáció mértéke. A VM a hitel kamatához további, maximum 50 százalékos, de legfeljebb évi 4 százalékpontos kamattámogatást biztosít, így a hitelfelvevők által fizetett kamat évi 3,75 százalék környékén alakul. A kamattámogatás csekély összegű támogatásnak minősül, ezért az igénylőknek érdemes ellenőrizniük, hogy az unió által engedélyezett 7500 eurós keret mekkora részét vették igénybe a felhasználására jóváhagyott három éves időszakon belül. A kamattámogatás várhatóan 2013 januárjától, a már megkötött és a jövőbeli hitelek után is igényelhető lesz. A támogatási kérelmeket a hitelt nyújtó hitelintézethez kell beadni.

További kedvezmény, hogy a program alapján igénybe vehető hitelek maximális türelmi ideje 1 évről három évre, futamideje 3-ról 6 évre nő, a termeltetők által felvehető maximális hitelösszeg 250 millió forintról 500 millió forintra emelkedik, valamint hitelkiváltásra is felhasználható lesz a kedvezményes hitelkonstrukció.

Forrás: Napi Gazdaság

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés