Hírek

Biztos nem vezetik be az SPS rendszert

A Vidékfejlesztési Minisztérium tegnapi közleménye szerint a húsmarha- és juhágazat számára az érintett termékpályák meghatározó érdekképviseleteivel folytatott egyeztetést követően egy, a SAPS (területalapú) rendszer keretén belül működő szerkezetátalakítási programot indít a tárca 2012. január 1-jétől.

    Az ezzel kapcsolatos szándékát augusztusig jelzi is az Európai Bizottságnak. A közlemény arra nem tér ki, hogy ez mekkora keretű lenne. Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint a még tervezés alatt lévő program a jövőre csökkenni kezdő, majd 2013-tól megszűnő top up érdemi kompenzációját biztosítja és 2013 után is adható lesz. Addig is a kormány biztosítja a még adható nemzeti kiegészítést is.

    Egyelőre a top up csökkenés mértékéről is tárgyal még a VM és a bizottság. A következő két évben is folytatódik a dohány, valamint a zöldség-gyümölcs szerkezetátalakítási program is, utóbbiban újra megnyitják a pályázatokat. A tejágazatban a VM szerint újra igényelhető lesz a különleges tejtámogatás.

Forrás: Napi Gazdaság

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés