Hírek

A kormány fenntartja az éves elszámolást a háztartási méretű napelemes rendszerekre

„A kormány a magyar családok oldalán továbbra is” – közölte Szentkirályi Alexandra hivatalos közösségi oldalán. 

A kormányszóvivő úgy fogalmazott: „Megtartjuk az éves elszámolást a napelemes rendszereket üzemeltető családok számára!” A kedvezménnyel azok élhetnek, akik már benyújtott igényük alapján tervezik megvalósítani fejlesztéseiket – írták a Magyar Nemzet hírportálon.

Szentkirályi Alexandra azt is hozzátette,

a kormány így jövő évtől is fenntartja az éves elszámolást a háztartási méretű napelemes rendszerekre a telepítésüktől számított tíz éven át!

A kormányszóvivő szerint az éves szaldó minden más megoldásnál több megtakarításhoz, alacsonyabb villanyszámlákhoz segíti a családokat.

Kiemelte:

„Brüszel elvárásával szemben, hogy 2024. január elsejével változtassuk meg az elszámolási rendszert, a magyar kormány most is a családok érdekeit választotta!”

Mindezek mellett a kormányszóvivő úgy folytatta: „Sőt, a kedvezőbb éves elszámolást alkalmazzuk a már üzemelők mellett azokra a háztartási erőművekre is, amelyek működtetői 2023. szeptember 7. éjfélig jelezték fejlesztési igényüket. Így a már előkészületben lévő fejlesztések is az éves szaldóban maradhatnak tíz éven át, ha a kivitelezésük legkésőbb 2025 végéig lezárul.”

Az áramfogyasztásukat saját termelésből fedezők elősegítik a sikeres energiaátmenetet, erősítik Magyarország energiafüggetlenségét – zárta sorait Szentkirályi Alexandra Facebook-posztjában.

agrotrend.hu / Magyar Nemzet

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés