Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

A BASF Csoport közzétette a 2023. év első negyedévére vonatkozó előzetes eredményeit

Rendkívüli tételek előtti EBIT, EBIT és nettó bevétel jelentősen meghaladja az elemzők által becsült átlagot. 2023 első negyedévben az eladások jelentősen elmaradnak az elemzők által megállapított eredménytől.

Ludwigshafen – 2023. április 12. – A BASF közzétette a 2023-as év első negyedévére vonatkozó előzetes eredményeit. Az árbevétel 13,4%-kal, 19 991 millió euróra csökkent az első negyedévben (2022 első negyedév eredménye: 23 083 millió euró). Ez elsősorban az alacsonyabb volumenek miatt következett be. Az eladások jelentősen elmaradtak az erre az időszakra vonatkozó átlagos elemzői becslésektől. (Vara: 21 819 millió euró).

Rendkívüli tételek előtti EBIT a BASF csoport vonatkozásában várhatóan 1 931 millió eurót tesz ki 2023. első negyedévében, ami 31,5%-os csökkenés az előző év azonos időszakához képest (2022. Q1: 2 818 millió euró), de jelentősen meghaladja a 2023. első negyedévére vonatkozó elemzői adatokat (Vara: 1 599 millió euró). Különösen a Mezőgazdasági megoldások szegmens haladta meg az átlagos elemzői becsléseket. A Vegyianyagok, Anyagok és Felületi Technológiák szegmensek eredményei szintén jelentősen túlszárnyalták a rendkívüli tételek nélküli EBIT-re vonatkozó átlagos elemzői előrejelzéseket. A rendkívüli tételek előtti EBIT az Ipari Megoldások szegmensben kissé, az Élelmezés és Gondozás szegmensben pedig jelentősen elmaradt az elemzői becslésektől. Az Egyéb szegmens a rendkívüli tételek előtti EBIT vonatkozásában az elemzői várakozásoknál gyengébb eredményt ért el.

A BASF csoport EBIT-je várhatóan 1 867 millió eurót tesz ki, ami jelentősen elmarad az előző év első negyedévéhez képest. (2022 első negyedév: 2 785 millió euró), de jelentősen meghaladja az elemzők által korábban prognosztizált összeget (Vara: 1 533 millió euro).

A nettó bevétel elérte a 1 562 millió eurót, ami jelentősen meghaladja az előző év azonos időszakának eredményét (2022 első negyedév: 1 221 millió euró) és jelentősen meghaladja az erre az időszakra vonatkozó elemzői becsléseket (Vara: 1 081 millió euró). Az előző negyedévben, a Wintershall Dea-ban lévő részesedésre elszámolt értékvesztés terhelte a BASF csoport nettó eredményét.

További információk
Az elemzői becslések, melyeket a BASF megbízásából a Vara Research állít össze, megtekinthetők az alábbi linken: www.basf.com/analysts-estimates.
A BASF 2023. április 27-én, csütörtökön, közép-európai idő szerint reggel 7:00 órakor teszi közzé a 2023. évi első negyedéves beszámolóját, és az elemzők, illetve befektetők számára 08:00 órakor tartott konferencián kommentálja majd a számokat.

A BASF-ről
Mi a BASF-ben kémiát alkotunk a fenntartható jövőért. A gazdasági sikert környezetvédelemmel és társadalmi felelősségvállalással ötvözzük. A BASF csoport 111 ezernél is több munkatársa szinte minden iparágban és a világ szinte minden országában hozzájárul ügyfeleink sikeréhez. Portfóliónk hat szegmensbe sorolható: Chemicals [Vegyi anyagok], Materials [Anyagok], Industrial Solutions [Ipari megoldások], Surface Technologies [Felületi technológiák], Nutrition & Care [Élelmezés és gondozás] és Agricultural Solutions [Mezőgazdasági megoldások]. A BASF 2022-ben 87,3 milliárd euró árbevételt ért el. A BASF részvényeivel a frankfurti értéktőzsdén (BAS) és amerikai letéti jegyként az Amerikai Egyesült Államokban (BASFY) kereskednek. További információkért látogasson el a www.basf.com oldalra.

Előre tekintő kijelentések és előrejelzések
Ez a közlemény előre tekintő kijelentéseket tartalmaz. Ezek a kijelentések az igazgatótanács jelenlegi becslésein és előrejelzésein, valamint a jelenleg rendelkezésre álló információkon alapulnak. Az előre tekintő kijelentések nem jelentenek garanciát az azokban vázolt jövőbeli fejleményekre és eredményekre nézve. Ez utóbbiak számos tényezőtől függenek, különböző kockázatokkal és bizonytalanságokkal járnak, és olyan feltételezésekre épülnek, amelyek nem feltétlenül bizonyulnak pontosnak. A BASF nem vállal kötelezettséget arra, hogy a jelen közleményben foglalt előre tekintő kijelentéseket a jogszabályi előírásokon túlmenően frissítse.

agrotrend.hu / BASF

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés