A nyári szabadtéri programok során egyre gyakrabban találkozunk rovarcsípésekkel, melyek egyeseknél akár súlyos allergiás reakciókat is kiválthatnak. Egy szakértő bőrgyógyász segítségével összegyűjtöttük, mit tegyél darázs-, méh-...
Akár 15 ezer forint is lehet kilója, mégis imádjuk, és nem akarunk lemondani róla. Népszerűsége nem véletlen, mert nagyon ízletes és egészséges. Méretében ugyan kicsi, de...
A bab, borsó és lencsefélék rendkívül változatos és egészséges alapanyagok, amelyek szervezetünk mellett környezetünkre is jótékony hatással vannak, azonban fogyasztásuk itthon továbbra is elmarad az ideális...
Nemcsak kiváló csemege, de isteni az íze is. A hársméz jótékony hatása azonban nem mindenhogy érvényesül. A hársmézet egész évben fogyaszthatjuk, de ősszel és télen különösen...
A szilva sem úszta meg az idei szélsőséges időjárást Békésben, és ahogy egy pálinkafőző mester mondta: hiányzik az üstökből. A kék szilva vezet továbbra is a...
Az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló „Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport újabb kommunikációs anyagában a vörös és feldolgozott húsok fogyasztásával kapcsolatosan esetlegesen felmerülő,...
Jelek szerint nem mindegy, hogy milyen színű paprikát eszünk. A paprika egyedülálló ízvilága és élénk színei miatt is kedvelt zöldség, de a vitamintartalma is nagyon magas,...
A talajban lévő mikroorganizmusokkal való kapcsolat támogatja az egészséges bél-agy tengelyt. A jó minőségű talajban termesztett zöldségek és gyümölcsök segítenek agyunkat és gondolkodásunkat fiatalon tartani; a...
Az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló „Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport újabb kommunikációs anyagában arra hívja fel a figyelmet, hogy az unió lakosságának...
Dr. Orlóci László sorozatának következő részében a fekete berkenyét mutatja be. Ez a faj a fekete törpe berkenye Aronia melanocarpa egy Észak Amerikában őshonos cserje. Termésének...