profimagazin

Technika

Megjelent a Profi magazin legújabb száma

Megjelent a Profi magazin legújabb száma Egyre több a mezőgépész szakma iránt érdeklődő – az interjúban ezúttal Dr. Medina Viktort, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének igazgatóját kérdeztük. Az aktuális témák mellett riportunk

Létrehozva:

|

Megjelent a Profi magazin legújabb száma

Egyre több a mezőgépész szakma iránt érdeklődő – az interjúban ezúttal Dr. Medina Viktort, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének igazgatóját kérdeztük. Az aktuális témák mellett riportunkban az idei AGROmashExpo és AgrárgépShow újdonságai, valamint a gabonakombájnok világa kerül terí­tékre, és ezúttal is annyi traktort és erőgépet teszteltünk, amennyit csak a magazin oldalai elbí­rnak.

Ízelí­tő a tartalomból:

Traktorteszt

Fendt 514 Vario - Nagyon ritkán tesztelünk olyan traktorokat, amelyeknél a teszt végén a változtatási javaslatok és kí­vánságok listája ilyen rövid lenne. A Fendt 516 Vario korábbi tesztje óta ugyanis nemcsak a traktorok szí­ne változott természetes zöldre, hanem a bajor traktorgyártók a motort is alkalmassá tették a Stage IV károsanyag-kibocsátási norma előí­rásainak betartására, és még tovább tökéletesí­tették a traktort.

Gyakorlati teszt

John Deere 1725NT szemenkénti vetőgép kukoricához FT180 fronttartállyal - Az európai piacon történő elindulása óta a nagy sebességű John Deere szemenkénti vetőgép sok dicséretet szerzett. A gépet tavasszal teszteltük - addig fokozva a sebességet, amí­g a szarvas szédülni nem kezdett. Ebben a gyakorlati tesztben megtalálja a teljes összefoglalónkat.

Gyorsteszt

Holmer Terra Variant 435 - A Holmer a hannoveri Agritechnika 2017 kiállí­táson mutatta be az új Terra Variant 435 magajáró cserefelépí­tményes alvázát, ami a bérvállalkozók és a hí­gtrágya-gazdálkodással foglalkozók számára könnyí­ti meg a kezdeti lépéseket a magajáró gépek alkalmazása felé. A prototí­pussal felállhattunk a mérlegre…

Interjú

Szükség van a fiatalokra és a továbbképzésekre annak érdekében, hogy a gépgyártás újí­tásai megfelelően adoptálhatóak legyenek a termelésbe. A gépforgalmazók részéről is fontos, hogy a vásárló megfelelően tudja kezelni az adott gépet, ezért képzéseket is biztosí­tanak - vallja Dr. Medina Viktor, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének igazgatója.

Gazdavélemény

Nem lehet benne csalódni, és többet tud, mint gondolnánk - mondja a KUHN gépekről Vass Albert gazdálkodó, aki elengedhetetlennek tartja a
korszerű technológia és a megbí­zható gépek alkalmazását.

Nemesí­tés

Beszámoló a Smartbow Eartag Classic használatáról - A Smartbow-rendszer egy fülbe helyezett, aktí­v transzponderrel figyeli az állatok ivarzását és kérődzését. Gyakorlati szakemberektől szerettük volna megtudni, hogy mennyire tudja felismerni ez a technika az ivarzó, illetve a beteg állatokat, és mennyi haszna van az egyes állatok egyedi felismerésének.

A Profi magazin tartalma csak előfizetőknek érhető el! Részletek itt: http://profimagazin.hu/elofizetes/

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook