profimagazin

Technika

India a világ második legnagyobb traktorgyártó nagyhatalma.

Kí­na után India a világ második legnagyobb traktorgyártó nagyhatalma legalábbis a  traktorok darabszámát tekintve idén az előző évhez képest több traktort állí­t elő, amely várhatóan 580 ezer és 585 ezer db között alakul majd. Ez 18,5%-kal haladja meg a 2015/16-os gyá

Létrehozva:

|

Kí­na után India a világ második legnagyobb traktorgyártó nagyhatalma legalábbis a  traktorok darabszámát tekintve idén az előző évhez képest több traktort állí­t elő, amely várhatóan 580 ezer és 585 ezer db között alakul majd. Ez 18,5%-kal haladja meg a 2015/16-os gyártási szezonban készült traktorok számát, amely 493.764 db-ot kóstált. Ez idáig a legtöbb traktor 634.151 db   a 2013/14-es gazdasági évben készült az országban.
Ez, számarányát tekintve négyszerese az Európában gyártott traktorokénak. Az indiai kormány a növekvő lakosságszámra való tekintettel mintegy 3,0 millió hektár termelésbevonásával kí­vánja bőví­teni a mezőgazdasági termelést az országban, és ennek technikai felszereléséhez segí­tséget nyújt a farmereknek. Mindezt figyelembe véve a legnagyobb traktorgyártók közül a Mahindra & Mahidra 25%-kal, az Escort és a Sonalika (Solis) pedig 20%-kal tervezi növelni a gyártott traktorainak számát. Mindhárom traktorgyártó jelen van a világ exportpiacain is, í­gy Magyarországon is lehet találkozni a gépeikkel. A Sonalika tavaly összesen 63.823 db traktort értékesí­tett belföldön és külföldön.

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook