profimagazin

Technika

Fólia vagy háló CLAAS körbálázók különböző kötözésekkel

  A CLAAS a ROLLANT 400 UNIWRAP bálázócsaládhoz újonnan kifejlesztett kötözési rendszert kí­nál. A hagyományos hálós kötözés helyett 2018-as betakarí­tási szezontól fóliás kötözési rendszerrel is rendelhetők ezek a bálázók. A gép továbbra is elérhető lesz háló

Létrehozva:

|

 

A CLAAS a ROLLANT 400 UNIWRAP bálázócsaládhoz újonnan kifejlesztett kötözési rendszert kí­nál. A hagyományos hálós kötözés helyett 2018-as betakarí­tási szezontól fóliás kötözési rendszerrel is rendelhetők ezek a bálázók. A gép továbbra is elérhető lesz hálós kötözéssel, ráadásul a váltás a hálós kötözés és a fóliás csomagolás között igen gyors. Az új körbálázókhoz szériatartozék a tekercstovábbí­tó rendszer, amely jelentősen megkönnyí­ti az új fóliák betöltését tájékoztatta a Profi magazint az Axiál.

 

Fotók: axial.hu

Kevesebb fólia, egyszerűbb utókezelés

A fóliás kötözés folyamata ugyanaz, mint a hálós kötözésé csak a felhasznált kötözőanyagban tér attól el. Amikor a bálák elérik a megfelelő méretet a bálakamrában, automatikusan maximum nyolc réteg fólia kerül rájuk. A hálós kötözéstől eltérően a fóliarétegek a bála szélénél néhány centivel túlnyúlnak. A kötőzőasztalon ezért nem muszáj az eddig megszokott módon mindenképpen hat réteg kötözőanyagot a bálára tenni, miáltal fóliát lehet megtakarí­tani. Ráadásul a fóliás kötözés alkalmazásánál nem kell a bála nyitásakor a kötözőanyagot és a hálót külön választani, í­gy egyszerűbb lesz a bála és a csomagolóanyag-hulladék kezelése.

Szabadon megválasztható a fóliarétegek száma

A gép kezelője beállí­thatja, hány réteg fólia kerüljön a bálára, ezt a funkciót például a bérvállalkozók remekül tudják kihasználni, hiszen annyi réteg fóliát tudnak a bálára tenni, amennyiben ügyfelükkel megegyeztek. Minél biztosabb helyen tárolják a bálákat, annál kevesebb réteg fólia elegendő rájuk. A rendszer lehetővé teszi, hogy 1, 2 vagy 8 réteg közül lehessen választani. A beállí­tást a gép kezelője bármikor, kényelmesen a kabinból megváltoztathatja. A fóliás kötözés kevesebb felhasznált kötözőanyagot jelent, illetve a bálákban kevesebb oxigén marad, ami pozití­v hatással van az erjedési folyamatokra.

Gyors váltás a két rendszer között

Van, akinek mindkét kötözési módra szüksége van. Ezeknek az ügyfeleknek különösen hasznos, hogy rendkí­vül gyorsan lehet váltani a két rendszer között. Ehhez mindössze arra van szükség, hogy a kabinban a terminálon a gép kezelője kiválassza a kí­vánt kötözési módot, és a kötözőanyagot behelyezze a bálázóba. A fólia bevezetése, a kötözési folyamat megkezdéséhez hasonlóan, teljesen automatikus. Hogy mennyire legyen a fólia előfeszí­tve, szintén a kabinból, a terminálon állí­tható be.

Tekercstovábbí­tó rámpa az egyszerűbb utántöltésért

Azért, hogy még egyszerűbb legyen a bálázó feltöltése fólia- és hálótekercsekkel, minden új ROLLANT 400 bálázóban szériatartozék a bálázó oldalára szerelt, felhajtható tekercstovábbí­tó rámpa. Ennek segí­tségével az akár 50 kilogrammos tekercsek is egyszerűen betölthetők a bálázóba. A CLAAS-tól beszerezhető például a CLAAS COATEX, ami 2000 méter hosszú, 1,40 méter széles.

Profi magazin / axial.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook