Gépesítés

Technika

Elkötelezettek a fokozatmentes váltós traktorok iránt

Az Agro-Tipp Kft. fő irányvonala a Steyr traktorok bemutatása és folyamatos értékesítése. A cég ügyvezetőjével, Rikkert Zsolttal és gépértékesítőjével, Kustán Ferenccel a szentlőrinci gazdanapokon beszélgettünk.

Létrehozva:

|

Mi a tapasztalatuk, érdemes eljönni a gazdanapokra?

R. Zs.: tavaly jöttünk elõször Szentlõrincre, és mivel sikeres üzletkötéseket is hozott a kiállítás, meg a tolnai telephelyünktõl sem nagy a távolság ide, idén is belevágtunk.

Milyen gépeket hoztak?

K. F.: az Agro-Tipp Kft. fõirányvonala a Steyr traktorok bemutatása és folyamatos értékesítése ezért két darabot ki is állítottunk a standon. Egy CVT 6150 Hi-eSCR és egy CVT 4110 összkerék-meghajtású Steyrt.

Rikkert Zsolt ügyvezetõ – fotó: agrotrend.hu

R. Zs.: cégünk elkötelezett a fokozatmentes váltós traktorok forgalmazása mellett. Ezért csak fokozatmentes váltós traktorokat hoztunk. Ilyen a Case-IH Magnum 280 CVX- is, amelyet szintén bemutatunk. Már csak a mérete miatt is nagy az érdeklõdés iránta. Ez az egyik legnagyobb traktor itt a kiállításon, meg is nézik mint kuriózumot. A szántóföldi gyakorlati gépmutatón pedig szintén egy Steyrrel, a 6185-ös CVT-vel szerepeltünk.

A szántóföldi gépbemutatón milyen gépet kapcsoltak a Steyrhez?

K. F.: egy Knoche SEM ötméteres vontatott rövidtárcsát. Mi forgalmazzuk ugyanis a német Knoche cég talajmûvelõ gépeit. Ezek a termékek mind a mai napig Németországban készülnek.

Mit tudnak ezek a talajmûvelõk?

K. F.: ez egy különleges – Németországban nem is rövidtárcsának, hanem kompakt tárcsának nevezik – talajmûvelõ, abban különbözik az összes többitõl, hogy nagy tárcsalapokkal rendelkezik. Bár most már az összes gépgyártó efelé tendál, de náluk a 610-es lap régóta bevett dolog. A legnagyobb különlegesség pedig az, hogy nagyon nagy a tárcsasorok közötti távolság.

Mekkora, és ennek mi az elõnye?

K. F.: több mint egy méter. Ennek az az elõnye, hogy mindenféle növénykultúrában használható, tehát nemcsak gabona utáni tarlóhántásra, hanem a sokkal nagyobb tömegû szármaradványt jelentõ napraforgó és kukorica után is.

R. Zs.: nedves talajviszonyok között sem tömõdik el a második tárcsasor.

Kanyarodjunk vissza az eredeti kérdésre: mit hoztak még a kiállításra?

Kustán Ferenc gépértékesítõ – fotó: agrotrend.hu

K. F.: elhoztuk a január óta kínálatunkban szereplõ angol karos rézsûkaszát, a Spearhed Twiga 470-et. Bízunk abban, hogy húzótermékünk lesz a Schäffer 2345 T teleszkópos rakodógép is, amit szintén bemutatunk. Mivel Knoche gépgyártónak nincs ekéje, ezért az õszi talajmunkákra tekintettel kiállítunk egy Pöttinger Servo 25-ös váltva forgató ekét is. Ennek több típusa is szerepel a termékpalettánkon. Itt van a Toselli vontatott permetezõgépünk, amely szintén kuriózum a sok permetezõgép között. De essen szó a Mazzotti AllCrop 3180-as önjáró permetezõnkrõl is, amely helyszûke miatt csak a tolnai telephelyünkön látható, ide nem fért be. 

A megújult honlapjuk is téma volt a kiállításon.

R. Zs.: igen, mindenkit felhívunk arra, hogy aki még nem látta az Agro-Tipp új honlapját, az látogasson el, és nézelõdjön rajta.

K. F.: az oda látogató minden gépünket megtalálja, hiszen az a célunk, hogy ami a telephelyünkön áll, az minden információval együtt a honlapon is szerepeljen, külön feltüntetve  az akciós ajánlatainkat.

R. Zs.: a felhasználók és a partnereink egyaránt nagyon látványosnak és jól böngészhetõnek minõsítették a honlapunkat. Egyébként még közel sincs készen, de én is úgy gondolom, hogy ez egy jó irány. A koncepció lényege az, hogy ne a szokásos módon álljon össze. Itt az a lényeg, hogy már a legelsõ oldalon azonnal látható legyen az összes gépünk, a legfontosabb tulajdonságokkal és az árakkal. Aki meg arra is kíváncsi, hogy mit csináltunk 20 évvel ezelõtt, az keresse meg a megfelelõ fület, mert azért ilyenek is vannak az oldalunkon. Az a célunk, hogy a lehetõ leggyorsabban megtalálhatók legyenek a készleten lévõ termékeink. Egyébként telefonapplikáció is van hozzá.

agrotrend.hu (x)

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook