Gépesítés

profimagazin

Bővülő 2023-as New Holland T7 „Long Wheel Base” traktorkínálat

Létrehozva:

|

Megújuló modellválaszték

A New Holland kibővíti T7 hosszú tengelytávú erőgépcsaládját, aminek köszönhetően a 2022-es év végétől immár rendelhetővé váltak az új géptípusok is, igaz első ütemben csak Auto Command (fokozatmentes váltóval szerelt) változatban.

A traktorcsalád kínálata egy teljesen új taggal is kibővül, ugyanis 2023-tól a T7.300-as modell lesz a csúcsmodell a szérián belül. Az új zászlóshajó 260 LE-s névleges és 300 LE maximális motorteljesítményével ebben a méretkategóriában újradefiniálja a nagy teljesítményű szántóföldi traktorok fogalmát. A nagyközönség számára a T7.300 első hivatalos bemutatkozása a 2022. novemberi SIMA szakkiállításon történt meg.

Az új, elektronikusan változó geometriájú turbó nagy nyomatékot és kedvező üzemanyag-hatékonyságot biztosít alacsony motorfordulatszámon. A nagyobb teljesítményszinthez igazodva és a szántóföldön eltölthető idő maximalizálása érdekében az új erőgépbe 18%-kal nagyobb, 465 literes üzemanyagtartály és 54 literes AdBlue-­tartály kerül beépítésre.

Az új T7 LWB PLMi géptípusok

Horizon™ Ultra kabin

Az új Horizon™ Ultra kabin tágasabb és kényelmesebb, mint az elődje, jobb rálátást jelent a munkagépekre valamint nagyobb komfortérzetet és jobb térérzékelést biztosít. Az új fülke esetében az anyagvastagságokat tovább növelték, miközben javítottak a fülke rögzítésén és a vázszerkezeten, így sikerült még tovább csökkenteni a kabin zajszintjét 66 dBA értékre! A 360 fokos kabintetőbe integrált 14 db-os LED munkalámpa csomaggal, akár 27 300 Lumen összfényerő is elérhető, mindez kiegészíthető további 10 db kapaszkodókra és kabinoszlopokra szerelt nagy fényerejű LED munkalámpával! Az új automata klímaberendezés 30%-kal nagyobb teljesítményű és zónakapcsolókkal is rendelkezik; a mérési tapasztalatok szerint a kabin légterét 35%-kal gyorsabban lehet 40 Celsius fokról 22 Celsius fokra visszahűteni, mint az előd modellek esetében. Az ajtók 33%-kal tágasabbra nyílnak, így is megkönnyítve a ki- és beszállást.

Új SideWinder Ultra kezelői kartámasz és félaktív Comfort Ride™ fülkerugózás

A T8 Genesis és T7 HD erőgépeket követően a gyártó az új T7 LWB PLMi traktorokba is a kényelem és ergonómia jegyében megalkotott új SideWinder™ Ultra kartámaszát építi be. A személyre szabhatóság jegyében a kartámasz 11 gomb testreszabását teszi lehetővé. Ezek közül egy van a többfunkciós irányítókaron, kettő a CommandGrip joystick-en és a fő billentyűzeten, négy a hátsó billentyűzeten és egy vagy kettő a motorfordulatszám/sebességváltó billentyűzeten. A kezelő beállíthatja a gyakran használt funkciókat a saját logikája szerint, az új, többfunkciós karral ugyanakkor szabályozhatja a sebességet, irányt, beállíthatja a robotkormányzást, de akár az első-hátsó függesztést, miközben a hidraulika szelepek vezérlését is beállíthatja a konfigurálható gomb segítségével. A kezelőszervek kiosztása így teljes szabadságot biz­tosít, minden gyorsan kézre áll. A legújabb IntelliView™ 12 monitor előnyök egész seregét nyújtja gombnyomásra.

Az előző IntelliView™ IV kezelői monitor leszármazottja, az új 12”-os modell az áramvonalas, a legmodernebb személygépkocsi kijelzőket idéző formavilágával, látványos nagy felbontású gyönyörű és modern formatervezésével a jövő hírnöke. A nagyméretű lapos LCD kijelző, az első InfoView kijelző igény szerint közvetlenül a kormánykerék közepére vagy a kormányoszlopra lehet elhelyezve, amely így egy pillantással leolvasható műszerfalként funkcionál.

Az új félaktív kabinrugózási rendszer opciós kiegészítőként kérhető, előnye, hogy érzékelők hálózatával figyeli a fülke pozícióját, sebességét, gyorsulását, majd hidropneumatikus rendszer segítségével korrigál, biztosítja a leglágyabb haladást a táblákon vagy épp közúton.

Erőteljes motor és masszív hidraulika

Az ECOBlue™ HI-eSCR 2 technológiával felszerelt 6,8 literes FPT Industrial NEF motor továbbra is az élen jár a motorteljesítmény, a megbízhatóság és a hatékonyság vonatkozásában, ugyanakkor továbbra is teljesíti a Stage V emissziós előírásokat, és mindez hosszú, 750 üzemórás fő szerviz ciklusokkal párosul.

Az akár 220 liter/perc átfolyást biztosító munka hidraulikaszivattyú kiszolgál minden felmerülő igényt, alapfelszereltségként négy pár elektrohidraulikus, hátsó kihelyezett hidraulikaszelep kérhető, de ez igény szerint felbővíthető öt párra, ugyanakkor mindez kiegészíthető, akár három darab csatlakozót is kínáló kabin alatti hidraulika szeleptömbbel, amely elsősorban front függesztés vezérlésére lehet ideális választás. Ez így már 8 db hidraulika vezérlőkört is jelenthet maximálisan.

Indulásként Auto Command verzióban

Az Auto Command™ sebességváltó négy direkt erőátviteli pontot tartalmaz 100%-os mechanikus hatékonysággal. Ezek a pontok úgy lettek precízen megtervezve, hogy biztosítsák a tökéletes illeszkedést a leggyakrabban használt sebességértékekkel nagy vonóerőt igénylő, másodlagos talajművelési és nagysebességű szántóföldi munkákhoz, mint például bálázás vagy kaszálás, valamint nagysebességű közúti szállítások során. A fejlett dupla kuplungos vezérlés tovább javítja a hatékonyságot.

Amennyiben megújult traktorcsaládunk felkeltette érdeklődésedet, az Agrotec Magyarország Kft. 15 gépértékesítő kollégája — országos le­fedettséggel — várja az érdeklődőket: www.agrotec.hu

agrotrend.hu – Profimagazin

Hirdetés

Fókuszban

Facebook