profimagazin

Technika

Augusztusban sem unatkoztak – olvasói tudósí­tás

  A nyár utolsó hónapjában négy hektáron végeztünk talajszerkezet-javító trágyaszórást jelentkezett friss beszámolóval Galambos Joci olvasónk. Csaknem 80 tonna trágyát juttattunk ki a területre. Pár nappal később egy MTZ Belarus 892.2-es traktorral, illetve BlackBul

Létrehozva:

|

 

A nyár utolsó hónapjában négy hektáron végeztünk talajszerkezet-javító trágyaszórást jelentkezett friss beszámolóval Galambos Joci olvasónk. Csaknem 80 tonna trágyát juttattunk ki a területre. Pár nappal később egy MTZ Belarus 892.2-es traktorral, illetve BlackBull Junior 1.4-es rakodójával széttoltuk a trágyát a szükséges helyekre, és egy  Helti NT K4100H nehéztárcsával 20 centiméter mélységben bedolgoztuk a talajba, a munkagépet egy New Holland TM165 húzta.

Szántás előtt kijuttattunk még 150 kg/ha monoammónium-foszfát (MAP) nehezen oldódó műtrágyát. Ez is a talajjavítást szolgálta (New Holland T5.95& Kverneland Exacta CL).  Másnap megtörtént a leszántás is, 30 centi mélységben.

Jelenleg műtrágyaszórást, illetve magágykészítést-kombinátorozást végzünk. A káposztarepce vetése a hetekben kezdődik el írta és fényképezte Galambos Joci.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook