profimagazin

Technika

A Navik Agri Kft. ültetvényes gépkí­nálata az Aí–P megvalósí­tásához

A Közös Agrárpolitika (KAP) 2023-tól kezdődő időszakát Magyarország Stratégiai Terve alapozza meg, amely 2027-ig szabályozza a támogatások feltételrendszerét.

Létrehozva:

|

Az uniós előírásoknak megfelelően a korábbiakhoz képest jelentősebb szerepet kapott a fenntarthatóság az új agrárpolitika kialakításában, A közvetlen támogatások köre új elemekkel bővült, köztük az Agro-ökológiai program, melynek keretében önkéntes ökológiai többletvállalásokért a teljes üzemméretre igényelhető 80 EUR/hektár támogatás.

Választható jó gyakorlatok között szerepel az „Ültetvények talajtakarása mulcsozással, egyéves sorköztakaró növények termesztésével” és az „Ültetvények talajtakarása évelő kultúrák fenntartásával vagy gyepesítéssel”.

Mindkét esetben nagyon jól használhatóak az ültetvények jellegéhez, sortávolságához is konfigurálható Arrizza ívelt lazító késekkel felszerelt mélyműtrágyázói, melyek akár 60 cm mélyre képesek bejuttatni a talajba a pelletált szerves-trágyát, a szemcsés és mikro-granulátum műtrágyákat, emellett erőteljesen lazítja és emeli a talajt. Megszünteti a művelés során a traktor taposásából adódó tömöttségeket és jelentősen növeli a talaj szellőzöttségét.

Sekélyebb gyökerezésű ültetvények esetén ajánljuk az Arrizza Interratore egyenes ké­­ses mélyműtrágyázónkat, mely 10 km/óra munkasebességgel maximum 20 cm mélységig tudja a tápanyagot a talajba juttatni. Ez a kivitel is rendelhető ívelt késsel.

Újabb választható jó gyakorlat az „Engedélyezett biológiai ágensek alkalmazása az ül­tetvényterület legalább 50%-án”. Sokan nem tudják, de ökológiai gazdálkodásban több menetben kell növényvédelmet vé­gezni, mint konvencionálisban.

Költséghatékonyság szempontjából nem mindegy, hogy egy menetben hány sort tudunk ke­­zelni és természetesen a mai növényvédőszer árak mellett az sem, hogy a kijuttatott növényvédőszer milyen arányban tapad meg a nö­vényen, milyen arányban hasznosul. Ajánljuk korszerű BARGAM permetezőgépeinket. Választékunkban megtalálja az ültetvénye jellegének, méretének megfelelő gépet. Opcionálisan az összes gép felszerelhető BRAVO 180 vezérlőegységgel, elektrosztatikus rendszerrel, SONAR egységgel és ISOBUS kiegészítővel is állunk rendelkezésre.

Fent említett mindhárom jó gyakorlat kiváló kiegészítői az Arrizza soraljművelő gépek, melyek mind minőségben, mind munkaminőségben, mind termékválasztékban, mind konfigurálhatóságban a világ gyártói közül messze kiemelkednek. Segítségükkel teljesen kiküszöbölhető a gyomirtó szerek használata.

Arrizza referenciáinkat, mások tapasztalatait megtekintheti honlapunkon.
Bővebb információért kérem vegyék fel velünk a kapcsolatot!

 

(X)

Hirdetés

Fókuszban

Facebook