Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Gépesítés

Technika

Videón az új John Deere szemenkénti vetőgép

Nemcsak Amerikában, hanem hazánkban is nagy múltra tekintenek vissza a John Deere szemenkénti vetőgépek. A KITE Zrt.-től, hazánk hivatalos John Deere forgalmazójától már több mint 1000 db JD szemenkénti vetőgép talált gazdára. Ebben a cikkben bemutatjuk az új John Deere 1725NT 8 soros ExactEmerge kocsikkal szerelt vetőgép legfontosabb jellemzőit.

A John Deere 1725NT vetőgép intelligens megoldásai révén képes az aktív csoroszlyaterhelés szabályzásra, menet közben, automatikusan – a nagysebességű munkavégzés mellett is – biztosított a vetésmélység-tartás és tőtáv-egyenletesség. A kanyarkompenzációnak köszönhetően görbe nyomvonalon végzett munka esetén is minden soron biztosított a precíz tőtávolság-tartás.

Az ExactEmerge vetőkocsiknál a vetőmag-adagolás teljeskörűen ellenőrzött a vetőtárcsától egészen a magárokig. A kocsik sajátossága az elektromos hajtású magadagoló és a kefés maglehordó rendszer. Így a vetőmag a magtartálytól a magárokig folyamatosan kontrollált, kötött pályán mozog (ejtés nélkül), elérve ezzel a maximális vetési pontosságot. A kefés maglehordó a különböző nagyságú, alakú és súlyú vetőmagok esetén is garantálja az egységes tőtávolságot.

A tökéletes vetőmag-kijuttatásról a vetésellenőrző rendszer ad visszajelzést a John Deere monitoron keresztül. Az automatikus sorelzárással megszünteti a rávetést/kihagyást, a differenciált inputanyag-kijuttatás pedig lehetőséget ad vetési zónák kialakítására.

A további képességnövelő egységekkel, mint a magágykészítő szerelvény, mikrogranulátum-szóró egység és a KITE JET folyadék kijuttató rendszer, a vetéssel egy menetben magágyat készít, talajfertőtlenítőt helyez le, starter műtrágyát juttat ki és sávot permetez. A vetőgép kialakításából, tömegéből adódóan képes 16 km/h sebességgel is precíz mélységtartás mellett dolgozni, így akár napi 80 ha vetési teljesítmény is elérhető.

Végezetül, íme néhány kép a John Deere 1725NT géppel vetett 2021-es kelésről. Érdemes megnézni, milyen egységes az állomány tőtávolság és fejlettség szempontjából egyaránt.

John Deere 1725NT vetőgéppel történő vetés utáni kelés

John Deere 1725NT vetőgéppel történő vetés utáni kelés

További részletekért keresse fel a KITE gépértékesítőjét!

www.kite.hu 

Kolozsvári István, marketingmenedzser

(X)

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés