Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

4x4

Technika

Az új BMW X3 M Competition

A BMW M GmbH két évvel bevezetése után felfrissítette a BMW X3 nagyteljesítményű modelljét. A középkategória meghatározó Sports Activity Vehicle (SAV) modelljének új stílusjegyei, új M-specifikus változtatásai és új járművezérlő koncepciója mellett az új BMW X3 M Competition minden korábbinál nagyobb tolóerővel érkezett meg az utakra, melynek piaci bevezetése 2021 augusztusában kezdődött és a Wallis Motor kínálatában is elérhető.

Az 1994-ben alapított Wallis Motor hitvallása a kezdetek óta változatlan – számára mindig ügyfelei az elsők. A Wallis Motor nem véletlenül piacvezető immár közel 30 éve töretlenül a magyar piacon. A számos egyedi márka, többek között a BMW, a MINI, és a Maserati modelljeit forgalmazó márkakereskedő kínálatában folyamatosan elérhetők a legújabb nóvumok – mint például a bajor prémiumgyártó X3 M Competition modellje is.

Vérbeli sportautó

Az új BMW X3 M Competition megérkezett a vérbeli sportautók territóriumába. Tóth Viktor, a Wallis Motor Pest product genius kollégája elmondta, hogy a kimagaslóan erős soros hathengeres benzinmotor 375 kW/510 lóerő maximális teljesítményre és 650 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes, amellyel a nagyteljesítményű modell 0,3 másodperccel gyorsabban, immár 3,8 szekundum alatt sprintel fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre. A végsebességet a vezérlőelektronika 250 km/órában limitálja, az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető M Driver’s Package teljesítménynövelő csomag azonban egészen 285 km/órás végsebességet enged.

Az új BMW X3 M Competition átlagos üzemanyag-fogyasztása (WLTP) 10,8 – 11,0 liter/100 km; kombinált károsanyag-kibocsátása (WLTP) 241 – 251 gramm/km. A modell meghajtásáról gondoskodó soros hathengeres benzinmotor kivételesen nagy forgatónyomaték leadását is lehetővé teszi, és még intenzívebb rendszerreakciót garantál. Az új BMW X3 M Competition alapfelszereltségeként kínált BMW M sport kipufogórendszer erőteljesen mély orgánummal festi alá a soros hathengeres benzinmotor kimagasló teljesítményét. A sebességi fokozatok teljesen automatikus kapcsolása mellett manuális, szekvenciális kapcsolásra is lehetőség van.

Intelligens összkerékhajtás: ez a BMW M xDrive

A BMW M xDrive intelligens összkerékhajtás a négykerék-meghajtás nyújtotta tökéletes tapadás és a klasszikus hátsókerék-meghajtásban rejlő menetdinamikai potenciál kettősét éltetve fokozza az új BMW X3 M Competition agilitását. Tóth Viktor kiemelte, hogy az elektronikusan vezérelt technológia csak akkor kapcsolja be a hajtásba az első tengelyt, ha a motorból érkező forgatónyomaték a két hátsó keréken már nem tud optimálisan az úttestre jutni. A vezető pedig egyetlen gombnyomással képes befolyásolni a menetstabilizáló rendszer viselkedését és a forgatónyomaték tengelyek közötti elosztását.

Hamisíthatatlan M-modell vezetési élmény

Az új BMW X3 M Competition-t kivételesen magas szintű menetdinamikai tulajdonságokkal vértezték fel a mérnökök. A hosszirányú és oldalirányú gyorsulás, vezethetőség és lassulási teljesítmény területein produkált kimagasló értékek kéz a kézben járnak a páratlanul magas szintű menetstabilitással, a hajtási befolyásoktól mentes kormányozhatósággal, valamint a hétköznapokban és a hosszabbra nyúló utazások során egyaránt kínált utazási komforttal. A sportos agilitás, a lebilincselő menetdinamika és a precíz irányíthatóság BMW M modellekre jellemző egységének műszaki alapját a futómű-technológia adja, amelynek működését a mérnökök a kivételesen magas fordulatszám-tartományig kalibrált benzinmotor és a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtás karakterisztikájához hangolták.

Exkluzív alapfelszereltségek

Az új BMW X3 M Competition nagyteljesítményű karakterének a kimagasló hatékonyságú BMW M sport fékrendszer is része, amelyet a bajor prémiumgyártó az alapfelszereltség részeként kínál a modellhez. A maximális teljesítményt éltető sportcsomag része továbbá a 21” méretű, elöl 255/40 ZR21, hátul 265/40 ZR21 méretű gumiabroncsokkal szerelt BMW M keréktárcsa-garnitúra is.

Az új BMW X3 M Competition széleskörű alapfelszereltségének az elektromosan állítható fejtámlákkal és világító M logóval szerelt BMW M sportülések is részei. Az utasteret új, galvanizált felületű szellőzőrostélyok és már alapfelszereltségként sötét Rhombicle alumínium bevonatú utastéri dekorbetétek díszítik.

Tóth Viktor, a Wallis Motor Pest product genius kollégája hozzátette, hogy a modell alapfelszereltségének a Connected Drive szolgáltatás-palettával felvértezett BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés is része, amely a BMW Operációs Rendszer 7 alapjain számos intelligens lehetőséggel és digitális szolgáltatással fokozza a vezető és az autó közötti interakciót. A BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés 12,3” képernyő-átmérőjű, nagyfelbontású digitális műszerfallal és központi kijelzővel dolgozik együtt. A BMW Operációs Rendszer 7 égisze alatt a BMW ügyfelei a távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítések (Remote Software Upgrade) előnyeit is kihasználhatják. Az alapfelszereltség részét képezi továbbá az optimalizált okostelefon-integrálhatóság is, így a jármű fedélzeti operációs rendszerében immár az Android Auto™ és az Apple CarPlay is elérhető.

Felfrissített, modern formanyelv

Az új BMW X3 M Competition frontrészének középpontjában a minden korábbinál nagyobb BMW hűtőrács pózol, amelyet immár egyetlen kerettel álmodtak meg a készítők. A 10 milliméterrel keskenyebb első fényszórók a felfrissített BMW X3 örökségei. A BMW hűtőrácsot középen egy fekete kettéválasztó lamella osztja szét, benne az iCam lencséjével. A hűtőrács kerete és a BMW M modellek sajátjaként alkalmazott duplalamellák magasfényű fekete fényezést viselnek, utóbbiak az X3 M logót is büszkén viselik. A BMW M GmbH emellett összetéveszthetetlen M-specifikus frontrészt álmodott meg a modellhez.

A BMW X3 M Competition megörökölte az új BMW X3 teljes egészében LED-technológiás hátsó lámpáját, amelyet fekete keret szegélyez és keskenyebb fénydizájnnal dolgozik. A hátsó lökhárító M-specifikus alsó fele magasfényű fekete árnyalatban pompázik. A nagyméretű diffúzor a BMW M sport kipufogórendszer fekete króm árnyalatú, dupla ikervégződésének ad otthont.

Driving Assistant Professional csomag az opcionális extrafelszereltség részeként, most először

Az új BMW X3 M Competition megörökölte az új BMW X3 intelligens vezetést támogató rendszereinek jelentősen kibővített palettáját. A Driving Assistant csomag mellett a modellpároshoz most először válik elérhetővé a Driving Assistant Professional csomag, az opcionális extrafelszereltség részeként.

A BMW modelljei a Wallis Motor ügyfelei számára a Wallis Motor Pest Hungária körút 95. szám alatti, illetve a Wallis Motor Duna Könyves Kálmán körút 5. szám alatti kereskedéseiben érhetők el.

https://www.bmw-wallis.hu/modellek/uj-autok/x3_m/reszletek

agrotrend.hu / Wallis Pest

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés