Évente mintegy 8 millió csokimikulást értékesítenek hazánkban – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara friss körképéből. Cukorkával töltött, kétrétegű, kétízű, cukormentes – széles a kínálat, de...
Elindította ünnepi sertéshúsfogyasztást ösztönző kampányát az Agrármarketing Centrum, amelyet az Agrárminisztérium és a Magyar Húsiparosok Szövetségének szakmai támogatása mellett folytatnak. A karácsonyig tartó időszakban számos médiafelületen...
Primer aromás aminok kioldódása miatt 34 centiméteres Alpina húsforgató lapátot hívott vissza a forgalomból az Edco Magyarország Kft. – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden...
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kiváló minőségű, magyar halakkal készülnek a karácsonyi szezonra a hazai haltermelők. Az ünnepi kínálat sztárja ebben az évben is a...
A szaloncukor az adventi időszak hagyományosan népszerű terméke. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképe szerint egy-egy háztartás évente 1 kilónyi szaloncukrot vásárol, a legkedveltebb a zselés,...
Évről évre nő szaloncukor, a karácsonyi időszak egyik legnépszerűbb szezonális termékének forgalma, és bár egyre többféle ízesítésben kapható, továbbra is a legkedveltebb íz a zselés, a...
Friss marhalábszárat, marhahátszínt és marharostélyost hívott vissza a forgalomból a Metro Kereskedelmi Kft. a megengedettnél magasabb PFOS (perfluor-oktánszulfonsav) szint miatt – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal...
Házhoz szállított vegán készételeket vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Összesen 13 készétel, öt pizza, öt hamburger és három snickers szelet került a Szupermenta asztalára....
A méz az egyik legtermészetesebb étel, mely naponta fogyasztva a leghatékonyabb. Felgyorsult világunkban és a pandémia következtében az internetes értékesítés világát éljük, mondhatni érintkezésmentesen, hiszen minden...
Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon a nyerstej országos termelői átlagára 156,73 forint/kilogramm volt 2023 októberében – adta közre az Agrárközgazdasági Intézet (AKI). A fehérjetartalom...