Élelmiszergazdaság

Nobilis: cél az élelmiszeripar fejlesztése

Létrehozva:

|

Ez az év az inflációról szól, és a mi feladatunk, hogy letörjük, ebben pedig jó úton haladunk – jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a IX. Agóra konferencián, Etyeken.

Az államtitkár kifejtette, hogy az infláció letörésben külön figyelmet kapott a magyar termékek megvédése.

„Kiemelt cél volt, hogy ne abba az irányba induljunk el az infláció letörés hatására, hogy importtermékeket hozzunk be, hiszen Magyarország egy kiváló adottságokkal rendelkező ország itt a Kárpát-medence szívében” – tette hozzá.

Dr. Nobilis Márton felhívta a figyelmet arra, hogy úgy lehet sikeressé tenni az élelmiszeripart, ha vannak magyar élelmiszergyártó vállalatok, amelyek magukkal viszik a kicsiket is. Ezért ennek az időszaknak az a jelmondata, hogy ha a nemzeti bajnokainkat támogatjuk, akkor mindenkit támogatunk.

Fotók: Fekete István

Az államtitkár hozzátette, „az elmúlt egy év nem volt könnyű, rendkívüli sok és gyorsan változó dologgal kellett szembenézi, de a nehézségek ellenére nem fogunk rossz évet zárni. Bízom benne, hogy a következő évben még sikeresebbek tudunk lenni és egyre több magyar termék fog megjelenni a magyar kereskedelmi láncokban, a boltok polcain” – zárta sorait.

agrotrend.hu/kormany.hu

Hirdetés

Fókuszban

Facebook