Agrárpiac

Folytatódik a helyi termék rendezvénysorozat

Létrehozva:

|

 

Újabb négy helyszín ad otthont és újra a helyi terméké lesz a főszerep a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat októberi rendezvényein.

A „Helyi termék” című rendezvénysorozat 2023. október 3. és 17. között folytatódik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat közös szervezésében, az Agrárminisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Kislépték Egyesület közreműködésével – olvasható a NAK cikkében.

Fotó: canva.com

A rendezvényeken elhangzó előadások a helyi termékekkel kapcsolatos tudnivalókról és az azokhoz tartozó jogszabályi változásokról szóló témákat ölelik fel.

Szó lesz az élelmiszergazdaság sajátosságairól és fejlődési lehetőségeiről, a megreformált élelmiszerláncokról és élelmiszer-feldolgozásról, valamint olyan innovatív megoldási lehetőségekről, trendekről és eszközökről is, amelyek a helyi termék előállítókat segíthetik értékesítési lehetőségeik fejlesztésében vagy bővítésében.

A rendezvényeken a 2022-ben kiadott Helyi termék kézikönyvet minden résztvevő számára elérhetővé tesszük, ezzel kívánunk segítséget nyújtani a gazdáknak feladataik megoldásához szükséges döntések napi szintű felelős meghozatalában. Továbbá helyi jó gyakorlatokat és helyi termék előállítókat is megismerhetnek az érdeklődők a rendezvényeken.

A rendezvénysorozat első őszi nyitó eseményére 2023. október 3-án Pécsett kerül sor. Ezt követően október 5-én Zalaegerszeg, majd október 11-én Nyíregyháza, és végül október 17-én Szolnok ad helyet a rendezvénynek. A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket.

További információ és regisztráció ide kattintva érhető el.

agrotrend.hu/NAK, Szomi Edina

Hirdetés

Fókuszban

Facebook