Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Agrárpénzek

Piac

A hónap végéig lehet pályázni különböző támogatásokra

A nyulasok január 31-ig igényelhetnek pénzt a tenyésztésbe állításra, a vágósertés és tenyészkoca süldő támogatás igénybevételéről is új információkat közöltek. Megjelentek továbbá a baromfiágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások és kifizetési kérelmek benyújtásának feltételeiről szóló közlemények is.

A nyúl tenyésztésbe állításához kapcsolódóan a Covid–19 koronavírus-járvánnyal összefüggésben január 1. és január 31. között vissza nem térítendő állami támogatás igénybevételére van lehetőség. A támogatás összege tenyésznyulanként 3200 forint. A kérelmek beadására kizárólag postai úton van lehetőség – írja a teol.hu.

fotó: pixabay.com

Megjelentek a sertéságazat részére nyújtott állatjóléti támogatások igénybevételének részletei is. A kérelmeket az ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen (Elektronikus kérelemkezelés / Piaci intézkedések / Nemzeti támogatások / Állatjóléti támogatások) az Államkincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon tehető meg. A benyújtás III. tárgynegyedévre vonatkozóan január 5. és január 31. között lehetséges. A támogatásokkal az állattartási kedvet szeretnék fellendíteni.

agrotrend.hu / teol.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés