Hírek

ENSZ: 2030-ra meg kell felezni az élelmiszer-pazarlás mértékét

A múlt héten az ENSZ fenntartható fejlődésről tartott csúcstalálkozóján a 193 tagország ígéretet tett, hogy 2030-ra a felére csökkenti az élelmiszerpazarlás mértékét.

Létrehozva:

|

A világszervezet értekezletén nem kevésbé fajsúlyos célkitűzésekről is szó esett, mint a szegénység és az éhezés felszámolása, a garantált élelmiszerbiztonság és a jobb minőségű táplálkozás feltételeinek megteremtése, a fenntartható mezőgazdaság előmozdítása, életkortól függetlenül az általános jólét elősegítése és az eljövendő nemzedékek számára a tiszta és fenntartható energia biztosítása.

A Természeti Erőforrások Védelmének Tanácsa (Natural Resources Defense Council – NRDC) szerint, ha az összes élelmiszer-veszteség „ország lenne”, az USA és Kína után ez az állam hagyná a legnagyobb üvegházhatásúgáz-lábnyomot a bolygón.

Dana Gunders, az NRDC egyik tudósa szavainak értelmében túl sok ember éhezik a Földön ahhoz, hogy ilyen sok élelmiszert eltékozoljunk.

„A világnak a vízhez, a földhöz és az energiához hasonló erőforrásaiból túl kevés áll rendelkezésre ahhoz, hogy ezeket soha el nem fogyasztott élelmiszerek előállítására és szállítására pazaroljuk. Az ambiciózus célunk megvalósításához az élelmiszerek termesztői, szolgáltatói és fogyasztói közül mindenkinek a közreműködésére szükség van ahhoz, hogy a folyamatos, globális élelmiszer-ellátást a későbbiekben biztosítani tudjuk” fogalmazott Gunders.

elelmiszer.hu

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook