Technika

Újdonságok

Korszakalkotó lépések a magyar mezőgazdaságban és egészségügyben

Miként lássuk el élelemmel 2050-re a világ rohamosan növekvő népességét, amikor a mostani 7 milliárd helyett már közel 10 milliárdan élünk majd a Földön? A Bayer ennek megoldását a fenntartható és digitalizált mezőgazdaságban látja – hangzott el a Bayer Partner Napon a Groupama Arénában.

Létrehozva:

|

Ez volt az első alkalom, hogy a Bayer Magyarországon egy rendezvényen mutatta be Crop Science, Consumer Health, Pharmaceuticals, Radiology és Animal Health részlegét – tájékoztatott közleményében a Bayer Hungária Kft.

fotó: Bayer

A Föld népessége ma meghaladja a 7 milliárdot, és az ENSZ előrejelzése szerint 2050-re már közel 10 milliárdan élünk bolygónkon, és a növekvő kereslet miatt rövid időn belül 70 százalékkal több élelmiszert kell termelni a világon. Ezzel párhuzamosan Európában jelenleg évente 100 ezer hektárral csökken a megművelhető földterület nagysága, amely Tolna megye megművelhető szántóföldjének felét teszi ki.

Kárpát Krisztina, a Bayer Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Bayer a fenntartható és digitalizált mezőgazdaságban látja a megoldást erre a kihívásra. Mindezt úgy teszi, hogy közben támogatja a környezetvédelmi irányelveket.

– A digitális gazdálkodás a kis-, és nagygazdálkodók egyedi igényeire szabva optimalizálja az input anyagok felhasználást, ezzel javítva a terméshozamot, a minőséget és a hatékonyságot. Ezzel a mezőgazdaság egy jövedelmezőbb üzletággá válik majd

– tette hozzá Tora Péter, a Bayer Crop Science üzletágának vezetője.

forrás: zoner.bayer.com

A Bayer már elkészítette web-alapú Zoner nevű programját, amely alkalmas egy adott földterület termőképességének teljes körű elemzéséhez. Kapcsolatban van a műholdakkal, és valós idejű felvételek alapján képes az úgynevezett biomassza térképek készítésére. Ezen program segítségével valósulhat meg a biomassza alapú differenciált növényvédelmi kijuttatás, amivel – több kísérlet szerint – ugyanolyan termésátlag mellett kevesebb mennyiségű növényvédő szert szükséges használni a hagyományos kijuttatáshoz képest. További termeléstámogató alkalmazásokon is dolgoznak: egy okostelefonra telepített program segítségével lehetővé válik majd a gyomfelismerés, a rovar megfigyelés, a növénybetegség felismerés, a tápanyag -, és termésbecslés is.

A partnernapon Kárpát Krisztina bejelentette, hogy elindítanak egy új társadalmi felelősségvállalás programot Bayer Vizeinkért Program néven. Az ENSZ jelenlegi adatai szerint 2050-re az emberiség 40 százaléka vízhiánnyal küzd majd: a Bayer új programjával ezt a számot szeretné csökkenteni.

A nap másik fontos témaköre a gyógyszerkutatás volt. A Bayer az elmúlt 5 évben 52 lezárult klinikai kutatás során több mint 3 ezer betegnek tette elérhetővé a legmodernebb kezeléseket.

A Partner Napon egy kisvideót is levetítettek, amely az állategészségügyi részleghez kötődő, két társadalmi felelősségvállalási programról szólt. A „Támogasd te is egy kutyafuttató felújítását” nevű országos programban a Bayer segítségével felújították a XV. kerületi Mozdonyvezető utca 14. szám alatt található kutyajátszóteret. Továbbá a „Bayer Örökbefogadó Programjának” köszönhetően pedig több mint 300 menhelyen élő kutya és macska részesült teljes körű külső és belső parazita-ellenes védelemben.

agrotrend.hu / Bayer Hungária Kft.

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook