Előrejelzések

Időjárás

A jövő hét elejétől enyhül a kánikula

Létrehozva:

|

Hétfőtől, keddtől erőteljes gomolyfelhőképződés kezdődik, országszerte záporokra, zivatarokra van kilátás. A széllökések ezeken a helyeken megerősödhetnek, a nappali legmagasabb hőmérséklet 21 és 30 fok között alakul.

Augusztus 28. (Hétfő)

Napos idő várható fátyolfelhőkkel, kevés gomolyfelhővel. A késő délutáni, esti óráktól főleg a Dunántúlon már erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés és zápor, zivatar is előfordulhat. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon északira fordul, és időnként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A maximum a Nyugat-Dunántúlon 28 és 32, másutt 33, 39 fok között valószínű.

Augusztus 29. (Kedd)

A fátyolfelhők és az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés mellett általában több órára kisüthet a nap. Többfelé várható eső, zápor, zivatar. A déli szél helyenként megerősödik. A minimum 15 és 23, a csúcsérték 24 és 35 fok között alakul, a tartósabban csapadékos tájakon lesz a hűvösebb.

Augusztus 30. (Szerda)

A fátyolfelhők és az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés mellett általában többórás napsütésre számíthatunk. Szórványosan előfordul záporeső, zivatar. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A hajnali 11, 19 fokról délutánra 21 és 30 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Fotó: OMSZ

Augusztus 31. (Csütörtök)

A fátyolfelhők és az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre van kilátás. Szórványosan kialakulhat záporeső, zivatar. Az északi, északnyugati szél időnként megélénkül, zivatarban megerősödik. Hajnalban 9, 17, délután 22, 29 fok valószínű.

Szeptember 1. (Péntek)

Napos idő várható gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Egy-egy zápor, zivatar nem kizárt. Több helyütt megélénkül az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 17 fok között alakul. A csúcsérték 23, 29 fok között valószínű.

Szeptember 2. (Szombat)

Napos időre számíthatunk kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék nem valószínű. Időnként megélénkül az északi szél. A hajnali 9, 17 fokról 24 és 30 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

agrotrend.hu / OMSZ

Hirdetés

Fókuszban

Facebook