Hírek

Vasárnap viharral tér vissza az ősz

Hétvégéig marad a szeptemberi kánikula, vasárnap azonban erős hidegfronttal, zivatarral, jégesővel visszatér az ősz.

A mai napon napos, fátyolfelhős időre számíthatunk, eső nélkül. A déli, délnyugati szél megerősödik és a nyugati, északnyugati területeken viharos széllökések is lehetnek. Délután országos hőség lesz 30-35 fokos csúcsértékkel. Főleg a nagyvárosokban trópusi éjszaka várható 20 foknál magasabb minimum-értékekkel.

Pénteken folytatódik a fátyolfelhős idő, illetve az ÉNy-i tájakon késő délutántól már gomolyfelhők is megjelennek, melyekből este zápor, zivatar is kialakulhat. A szél átfordul ÉNy-ira így a Dunántúl északi részén megszűnik a hőség, 30 fok alá süllyed a hőmérő higanyszála. Máshol marad a rendkívüli meleg.

Szombaton ÉNy felől záporok, zivatarok alakulnak ki és az ÉNy-i szél is egyre többfelé megerősödik. Már a Dunántúl nagy részén 30 fok alatt marad a csúcsérték, de a keleti területeken továbbra is rekkenő hőségre van kilátás. 

Vasárnap markáns fordulat várható az időjárásban: ÉNy felől tovább növekszik a felhőzet és sokfelé alakul ki eső, zápor, zivatar. Felhőszakadás és jégeső is lehet, illetve tartós, kiadós esők is lehetnek. Erős, olykor viharos lesz az ÉNy-i szél. Erős hidegfronttal térhet vissza az igazi őszi idő. A nyugati tájakon csak 20, keleten még 29 fok körüli értékeket mérhetünk.

A jövő hét elején marad a borongós, gyakran csapadékos időjárás, tovább csökkenhet a hőmérséklet.

köpönyeg.hu
 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés