Hírek

SAATEN-UNION Tavaszi Fajtakínálat 2013. – Letölthető kiadvány

A tavaszi vetésekkel kapcsolatos döntéshozatal során meghatározó jelentőségűvé válik a termésbiztonság és a költséghatékonyság, különös tekintettel az elmúlt évek hozam- és áringadozásaira.
Az alacsonyabb költségszint mellett elérhető magasabb hozam és nagyobb termésbiztonság azonban üzemi szinten szélesebb faj- és fajtaválasztékot kíván.

A tavaszi vetésekkel kapcsolatos döntéshozatal során meghatározó jelentőségűvé válik a termésbiztonság és a költséghatékonyság, különös tekintettel az elmúlt évek hozam- és áringadozásaira. Az alacsonyabb költségszint mellett elérhető magasabb hozam és nagyobb termésbiztonság azonban üzemi szinten szélesebb faj- és fajtaválasztékot kíván.

A SAATEN-UNION ezért a kiemelt jelentőségű szántóföldi növénykultúrák mellett – amilyen a kukorica és a napraforgó – nem veszíti szem elől a kisebb termőterületű, speciális jelentőségű fajok fejlesztését sem. Véleményünk szerint a sörárpa, a zab, a szárazborsó, a szója vagy éppen a köztes növények és a cirok nemesítésére fordított erőforrások is hozzájárulnak egy sokszínű és a környezetünkkel összhangban működő növénytermesztés kialakításához. Minél nehezebben becsülhető meg a betakarításkor várható értékesítési ár, annál inkább szükség van a megbízható teljesítményt nyújtó fajtákra és hibridekre. E téren a SAATEN-UNION nemesítői mindig is az élen jártak.

A SAATEN-UNION fajták és hibridek vetésterületének dinamikus növekedése a nemesítés innovatív módszereinek alkalmazása mellett az Európában szinte egyedülálló, Magyarországot is magába foglaló szelekciós és adaptációs kísérleti hálózatunknak köszönhető. Ez biztosítja ugyanis az új fajták, hibridek teljesítményére és adaptációs képességére vonatkozó megalapozott információkat. Európai nemesítési programjaink hatékonyságát nemcsak a kiváló terméseredmények, valamint fajtáink növekvő vetésterülete jelzi, hanem az is, hogy 2013 tavaszára a klasszikusok mellett számos újdonsággal bővül hazai kínálatunk.

A SAATEN-UNION fajták és hibridek fejlesztésének célja 2013-ban is a következő: több termés, nagyobb termésbiztonság. Még változó, sokszor szélsőséges körülmények között is.

Tavaszi fajtakínálatunkat tartalmazó kiadványunk letölthető a linkre kattintva:
www.saaten-union.hu/data/flash/saaten-union.hu/tavaszi2013/

Blum Zoltán
ügyvezető igazgató
SAATEN-UNION Hungária Kft.
www.saaten-union.hu

Saaten Union logo

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés