Hírek

A tűzvészen is keres a Monsanto

Hasznot fog húzni az USA középnyugati részén végigsöprő tűzvészből a Monsanto Co., a világ legnagyobb vetőmagtermelője, mert világossá válik, hogy termékei jól tűrik az extrém környezeti hatásokat és a pusztítás nyomán kialakuló vetőmaghiány pótlásához (szemben kisebb versenytársaival) megfelelő tartalékokat tud mozgósítani latin-amerikai tartalékaiból − jelentette ki a vállalat vezérigazgatója.

Hugh Grant szerint genetikailag módosított termékeik kiválóan teljesítenek forró környezetben is. A Monsanto "támadásba lendült" Latin-Amerikában és Kelet-Európában, az értékesítések élén a búzaeladások rohamoznak − mondta a vezérigazgató. A vállalat elegendő tartalékkal rendelkezik ahhoz, hogy jövőre ellássa vetőmaggal 96 millió hektárnyi búza termelését az USA-ban. Idén az amerikai mezőgazdasági minisztérium adatai szerint 95,9 millió hektáron vetettek búzát a farmerek.

A cégvezető annak kapcsán nyilatkozott, hogy a vállalat kiváló eredményekről számolt be üzleti évének május 31-én végződött harmadik negyedéve után. A nettó nyereség 937 millió dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 692 millióról, az árbevétel 17 százalékkal, 4,22 milliárd dollárra nőtt. A búzavetőmagok és a génmódosítás-licencek értékesítése 35 százalékkal ugrott meg, a szójaeladások 15 százalékkal bővültek. A cégvezetés részvény-visszavásárlásra, osztalékfizetésre és vállalatfelvásárlásokra akarja felhasználni a Monsanto bőséges készpénztartalékát.

Forrás: Napi Gazdaság

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés