Hírek

Még előrébb lépett a világcégek közt az Arysta

A 2015-ös év elején nagy változások kezdődtek az Arysta LifeScience Corporation háza táján, aminek köszönhetően egy teljesen átalakult vállalat kezdi meg működését 2016-tól a világban és Magyarországon.

Integráció a még szélesebb portfólióért

A történések 2014 áprilisában kezdődtek, mikor a floridai Platform Speciality Product Company amerikai vállalat – mely elsősorban az olaj- és festékiparban érdekelt – megvásárolta a Chemtura Corporation mezőgazdasági üzletágát, a Chemtura Crop Solutiont. Ezzel kezdetét vette a világméretű cég kiépítése. Még ugyanezen év augusztusában az Agriphar S.A. belgiumi központtal működő növényvédő cég is beolvadt a vállalatba. A Chemtura Crop Solutions ettől kezdve Agriphar Crop Solutions néven működött tovább. A folyamat 2014 októberében az Arysta LifeScience Corporation megvásárlásával zárult.

A 3 cég az ilyenkor megszokott vizsgálati és engedélyeztetési folyamatok lezárulásával 2015. februárjában került teljes egészében és hivatalosan is a Platfom tulajdonába. A több milliárd dolláros befektetéssel létrehozott új vállalat, mely Arysta LifeScience néven működik tovább, a növényvédőszer gyártók ranglistáján világviszonylatban a 10. helyre lépett előre.

Az új Arysta egyedülállóan széles portfólióval rendelkezik a csávázószerektől kezdve a gyomirtó-, rovar- és gombaölő készítményeken át a magas színvonalú termést szolgáló regulátorokig és biostimulátorokig. Az értékesítési hálózat az egész világot átszövi, Európa pedig különösen fontos szerepet játszik a cég életében, hiszen a forgalom 22%-a az öreg kontinensről származik.

Az Arysta Magyarországon

Az elmúlt évtizedek alapján az Arysta LifeScience és a Chemtura Crop Solutions is olyan biztos helyet szerzett a magyar piac élvonalában, mely önálló értékesítési hálózat kiépítését igényelte. A változásokkal a két önálló cég integrálása elengedhetetlenné vált. Az új Arysta Herpai Sándor ügyvezető igazgató és Véglesi János kereskedelmi és marketing vezető irányításával működik tovább.  A cég gyakorlatilag minden, az országban termelt növénykultúrában komoly ajánlattal áll a felhasználók rendelkezésére, egyes kultúrákban teljes technológiai ajánlatal rendelkezik.

Előztes becslések szerint az új Arysta várhatóan 7%-os piaci részesedésével a 6. helyre lép előre a növényvédőszer-gyártók országos rangsorában.

 

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés