Hírek

Beértek a SEFAG Zrt. energiaültetvényei

Hamarosan hőerőművekben hasznosíthatják a Somogyi Erdő- és Fafeldolgozó Gazdaság (SEFAG) Zrt. somogyi energiaültetvényein kitermelt gyors növésű fákat, ilyen az akác vagy a nyár, amelyek már vágásra alkalmasak.


Az energiaültetvényeket 2010 tavaszán telepítették öt helyszínen Nagykorpád és Szabás község térségében, 136 hektár területen. Az összesen 200 millió forint beruházáshoz 110 millió forintot nyertek el az Új Széchenyi terv pályázatán. A projekt célja az volt, hogy energiatermelésre alkalmas növényeket termesszenek azokon a földeken, amelyekre gazdaságtalan hagyományos növényeket telepíteni.

A cég k+f tevékenysége egyrészt arra irányult, hogy a kedvezőtlen adottságú területeket hasznosítani tudják, másrészt arra, hogy az alternatív energiaforrásként felhasználható növények termesztésének technológiáját fejlesszék. Az utóbbi keretében hat fafajt, illetve -fajtát hasonlítanak össze. A termőföldek jobb kihasználása mellett a cég a projekttel új munkahelyeket is tud majd teremteni a térségben.

Forrás: Napi Gazdaság

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés