Hírek

Megkezdi a KSH az agrárium gazdaságszerkezeti összeírását

Megkezdi a magyar agrárium gazdaságszerkezeti összeírását a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) június 1-jén.

 A KSH pénteki közleménye szerint az összeírók a hónap utolsó napjáig az ország csaknem 1600 településének kijelölt mintakörzeteit járják be, felmérik a mezőgazdasági tevékenységet folytató gazdaságokat, összesen több mint félmillió háztartást keresnek fel. A mezőgazdasági tevékenységhez használt földterületről és vetésterületről, állat-, épület- és gépállományról, továbbá a munkaerővel kapcsolatos adatokról tesznek fel kérdéseket, illetve kérnek néhány kiegészítő jellegű információt is.

A KSH az adatokat bizalmasan kezeli, azokat kizárólag statisztikai célokra használja fel.

Az összeírók nem keresik fel azokat, akik éltek a kérdőívek elektronikus kitöltésének lehetőségével. Az online válaszadásra május 15-26. között volt lehetőség.

Az agráriumban gazdaságszerkezeti összeírásokra háromévente, a tízévenként lebonyolított teljes körű mezőgazdasági összeírások közötti időszakban kerül sor. Az idei a negyedik ilyen felmérés, célja a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változások nyomon követése, valamint hiteles adatokat nyújtása a hazai gazdaságirányításnak, az Európai Uniónak és a gazdálkodóknak – áll a közleményben.

Forrás: MTI

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés