Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Megkezdődik a Natura 2000 gyepekhez kapcsolódó támogatás kifizetése

A hónap végéig mintegy 12,5 milliárd forint értékű forrást kapnak a gazdálkodók a Natura 2000 gyepekhez kapcsolódó támogatás révén – jelentette be Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Az államtitkár arra emlékeztetett, hogy a magyar kormány elkötelezett a biológiai sokféleség helyreállításának, megőrzésének és javításának előmozdításban, melyet az aktív mezőgazdasági termelők együttműködésével kíván megvalósítani, írta az agrártárca.

Fotó: wikimedia

Hazánkban a Natura hálózat gyep hasznosítású területeire speciális földhasználati előírások vonatkoznak, melyek betartása többletköltséget, illetve adott esetben bevételkiesést jelent a gazdálkodók számára, melynek ellentételezésére támogatást igényelhettek az érintettek. A tavalyi aszály okozta károk után kulcsfontosságú minden támogatás az érintett gazdálkodók számára.

A VP4-12.1.1-16 „Natura 2000 mezőgazdasági területeknek nyújtott kompenzációs kifizetések” megnevezésű pályázati felhívás kapcsán a hónap végéig mintegy 12,5 milliárd forint értékű támogatást kapnak a gazdálkodók. A kompenzációs támogatásra több mint 9200 darab kérelem érkezett, és az érintett gazdák normatív, területalapú, vissza nem térítendő támogatásban részesülnek. Feldman Zsolt kiemelte, a felhívásra az egységes kérelem keretében 2023-ban is lehet beadni támogatási kérelmet, mely egyúttal kifizetési igénylésnek is minősül.

agrotrend.hu / Agrárminisztérium

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés