Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Királyi kitüntetést kapott David Attenborough

Károly herceg a windsori kastélyban tartott ceremónián adta át a kitüntetést a 96 éves természettudósnak a televíziózás, a műsorkészítés és a természetvédelem területén tett szolgálataiért.

Sir Davidet a királynő 1985-ben ütötte lovaggá – írta meg az Ecolounge. Legújabb kitüntetése, a Szent Mihály és Szent György Rend nagy lovagkeresztje még rangosabb elismerés, melyet a természet világáról szóló, nemrégiben készült dokumentumfilmjei, valamint a klímaváltozás elleni harca elismeréséül ítélték oda neki.

Fotó: wikimedia

A népszerű brit televíziós személyiség – többek között a Bolygónk, a Föld vagy Az óceán mélyén készítője – látható volt a Buckingham-palota előtt tartott koncert egy részében, amellyel II. Erzsébet királynő platinajubileumát ünnepelték. Egy Attenborough-ról készült klipet vetítettek a palotára, a cambridge-i herceg pedig felhívta a figyelmet a "látnok környezetvédők" munkájára.

Szerdán Windsorban Attenborough mellett Gary Lightbody, a Snow Patrol énekese is átvehette a Brit Birodalom Rendje kitüntetést zenei munkásságáért és észak-írországi karitatív tevékenységéért, Toby Jones színész pedig a dráma területén elért eredményeiért kapta meg az elismerést.

agrotrend.hu / Ecolounge

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés