Hírek

Innovatív rágógumi nyert díjat az OMÉK-on

A cukor és allergénmentes, gyümölcskivonatot tartalmazó rágógumi olyan hatóanyagot tartalmaz, ami fogszuvasodást gátló hatással bír.

Létrehozva:

|

Fogszuvasodást gátló rágógumit, étvágygerjesztő illatokat és egy különleges száraztésztát is kifejlesztettek azok az egyetemi és főiskolai hallgatók, akik idén részt vettek az Ecotrophelia Magyarország élelmiszer-innovációs versenyen. A megmérettetésnek most először adott otthont az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) 2017. szeptember 21-én – számolt be a hirado.hu az Agrármarketing Centrum (AMC) közlése nyomán.

A kifejezetten egyetemi és főiskolai hallgatók számára meghirdetett versenyen a Debreceni Egyetem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karáról három csapat indult. A csapatok kreativitását is kihívás elé állító erőpróba győztese az ACeBuG Team által kifejlesztett fogszuvasodást gátló hatóanyagot tartalmazó rágógumi lett, így az ő termékük képviselheti hazánkat az Ecotrophelia Europe nemzetközi fordulóján novemberben, Londonban.

Az érdeklődők a győztes termékkel 2018. február 7-9. között a Hungexpón megrendezésre kerülő Sirha Budapest nemzetközi élelmiszeripari kiállításon is megismerkedhetnek majd.

agrotrend.hu / hirado.hu

Fotó: hirado.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook