Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Hamarosan lejár több szolgáltató laboratórium akkreditációs határideje

A nem állami szolgáltató laboratóriumok kötelesek akkreditáltatni az élelmiszerlánc-biztonsághoz kapcsolódó vizsgálati tevékenységüket. A vonatkozó rendelet alapján a már működő nem állami szolgáltató laboratóriumoknak egy évük van az akkreditáció megszerzésére. A Nébih felhívja az érintettek figyelmét, hogy a határidő szűk két hónap múlva, március 26-án lejár.

Tavaly lépett hatályba az Agrárminisztérium új rendelete, ami a patogén mikroorganizmusok, határérték feletti kémiai szennyezők, állatbetegségek és zárlati károsítók kimutatása esetén teendő kötelező bejelentést határozza meg. Az előírás szerint a hatálybalépés előtt engedéllyel rendelkező nem állami szolgáltató laboratóriumok kötelesek akkreditáltatni az élelmiszerlánc-biztonsághoz kapcsolódó vizsgálati tevékenységüket. A Nébih ezúton felhívja az érintettek figyelmét, hogy az egy éves türelmi idő 2022. március 26-án jár le, addigra meg kell szerezniük az akkreditációt.

A hatálybalépése után (azaz 2021. március 26-át követően) engedélyezett laboratóriumoknak – amennyiben bejelentésköteles vizsgálatot is végeznek – az engedélyük kiadása után 1 évvel jár le az akkreditáció megszerzésére felhasználható időszak.

A nem állami laboratóriumok bejelentési kötelezettségének teljesítéséről alábbi cikkünkben olvashatnak:
https://portal.nebih.gov.hu/-/a-nem-allami-laboratoriumok-bejelentesi-kotelezettsegenek-teljesiteserol

agrotrend.hu / Nébih

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés