Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Átadták a Mol és a HEXUM új termékvezetékét

A vezeték hatékonyabbá teszi a stratégiai üzemanyagkészletek frissítését és az esetleges készletfelszabadítási folyamatokat.

Átadták a Mol Nyrt. és a HEXUM Tartálypark Zrt. első közös termékvezetékét Vámosgyörkön – írja az Infostart. A mintegy egy kilométer hosszú új csővezeték a Mol Tiszaújváros-Százhalombatta között meglévő csővezetékét köti össze a HEXUM Tartálypark Zrt. vámosgyörki telephelyével, amely 180 ezer köbméter tároló kapacitásával az ország stratégiai készleteinek tárolási feladatát látja el.

A projektben szükségessé vált a HEXUM technológiájának kiegészítése, valamint egy Mol indító-fogadó állomás megépítése. A márciusban kezdődött kivitelezés – a Mol és a HEXUM közös finanszírozásával – a tervezett határidőre valósult meg – írják a közleményben.

Fotó: MTI/EPA

Hazuga Károly, a Mol Magyarország Downstream ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: a Mol folyamatosan dolgozik az ellátásbiztonság javításán. A HEXUM Tartálypark Zrt.-vel közösen megvalósított beruházás jó példája annak, hogy egy viszonylag kis beruházás jelentős hatást képes elérni az ország ellátásbiztonságára.

A HEXUM Tartálypark Zrt. Magyarország stratégiai kőolaj-, és kőolajtermékek tárolásával és kiszolgálásával foglalkozik Celldömölk, Pétfürdő, Vámosgyörk, Százhalombatta és Tiszaújváros telephelyen. A biztonsági készletezés mellett kis mértékben kereskedelmi célú bértárolást és kiszolgálást is végez.

Nyilvános cégadatok szerint a HEXUM Tartálypark Zrt. 2021-ben 11,62 milliárd forint értékesítési nettó árbevételt ért el az előző évi 11,07 milliárd forint után. A társaság adózott eredménye 2021-ben 889 millió forintot tett ki szemben a megelőző évi 2,4 milliárd forinttal.

agrotrend.hu / Infostart

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés