Gazdálkodás

Szántóföld

A Kukorica Profi Startertechnológiája!

A BactoFil Kukoricával történő talajoltás a növényekben rejlő genetikai potenciál kifejezésre jutását segíti, és az alkalmazott technológiai elemek hatását erősíti, támogatja. Azaz a bőtermő fajták termése növekszik, a jó kelési erélyű fajták korai növekedése felgyorsul, az intenzív fejlődésű fajták vegetatív tömege még gyorsabban gyarapszik, a kombinációban alkalmazott kezelések hatásfoka jelentősen javul.

Létrehozva:

|

BactoFil Kukorica + Kite Start FL folyékony startertrágya együttes hatására a kezdeti időszakban mért szerényebb gyökértömeg és zöldtömeg gyarapodás a terméseredmények nagyobb mértékű javulását eredményezték. Ez azt bizonyította, hogy a BactoFil Kukorica támogatással alkalmazott starter kezelés hatás kifejtése felerősödik, és mind az önálló talajoltásnál, mind az önálló starter kezelésnél jobb termésreakcióval számolhatunk.

Több éves üzemi kezeléssorozat keretében vizsgáltuk a BactoFil Kukorica + Kite Start FL folyékony startertrágya eredményességét, mely során a következő megállapításokra jutottunk:

  • a technológia a helyi körülmények között alkalmas a kukorica fejlődésének támogatására,

  • a technológia pozitív hatását mutatta a gyökértömeg (106-112%), a zöldtömeg

(103-121%) és a csőparaméterek (102-121%) értékeinek változása, ami a gyökérzóna megnövekedett aktivitásának (hormontermelés, tápanyagok mobilizálása, hasznosulásának megnövelése) volt köszönhető.

BactoFil Kukorica önálló és a KiteStart Liquid NP folyékony startertrágya, az Amalgerol vagy a TrichoMax készítményekkel való kombinációjának hatékonysága:

A BactoFil Kukorica az ún. biostimulátorok közé tartozik, és mint ilyen a kukorica növekedését, fejlődését támogatja, javítja a tápanyagok felvételét. Képessé teszi a növényt egy magasabb terméshozam elérésére, illetve megnöveli a termésbiztonságot és hatása csak a teljes termesztés-technológia részeként érvényesülhet igazán.

Alkalmazásával megnövekszik a terméspotenciál, amit az egyéb agrotechnikai elemek felhasználásával és a természeti feltételek optimalizálásával tudunk kihasználni.

A kontroll terület 100%-hoz viszonyítva mutatja a talajoltás potenciált növelő hatását (13-14%), amely aztán a termesztési feltételek korlátozó hatására egy alacsonyabb hozamban (8%) realizálódik. (Megjegyzés: a grafikon első három paramétere a növény, míg a hozam a terület „teljesítménye”, értékét egyéb tényezők befolyásolhatták.)

A BactoFil Kukorica alkalmazásával jelentős ( 60-70% -os ) költségmegtakarítást

ér el a tápanyagutánpótlásban.

Növelje a növénytermesztés biztonságát és őrizze meg talajainak termőképességét az AGRO.bio mikrobiológiai termékeinek használatával!

A részletekkel és további technológiai információkkal kapcsolatban keresse területi szaktanácsadóinkat, vagy látogasson el honlapunkra (www.agrobio.hu)!

 

Daoda Zoltán

szakmai igazgató

AGRO.bio Hungary Kft.

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook