Szántóföld

Teljes körű mikrobiológiai hatású csúcstermékpár

Létrehozva:

|

A BactoFil® Repce + TrichoMax, amely megold minden fontos mikrobiológiai feladatot a repce korai, őszi fejlődésben.

Az olajos növények legveszélyesebb kórokozója a fehérpenészes szárrothadás, vagy szklerotínia. Mérsékelten meleg, csapadékos években a felmérések alapján akár 50%-os kárt is képes okozni. A nagy mennyiségben keletkező szaporító képletei, a szkleróciumok tovább növelik a következő évek fertőzési kockázatát, mivel 5-15 évig is életképesek maradnak a talajban, várva a következő gazdanövény vetését a területen.

 

Egészséges növényállomány csak egészséges talajban nevelhető, illetve a talajhigiénia javításával a termés biztonsága is növekszik. Napjainkban ebben nyújtunk segítséget a talajmikrobiológia komplex technológiájával.

A BactoFil® Repcében lévő mikroorganizmusok számos ponton támogatják a növények életfolyamatait és kedvezően hatnak a talaj tápanyagellátó és vízgazdálkodó képességére.

 ALKALMAZÁSÁNAK ELŐNYEI:

  • Hormontermelés
  • Tápanyagfeltárás a talajból és légköri nitrogén megkötése
  • Biokontroll hatás
  • Talajszerkezet javulás

Az egyedfejlődés szabályozásában a növény a gyökértömeget tekinti a meghatározónak, vagyis ehhez igazítja a föld feletti rész növekedését. A kezdeti gyökérfejlődés alapvetően meghatározza a termés mennyiségét.

A BactoFil®Repcében lévő talajbaktériumok auxint, gibberellint, kinetint szintetizálnak, melyek nagymértékben elősegítik a csírázást és a gyors és egyenletes kelést. A repce mélyre hatoló gyökérzetet fejleszt, ellenállóbbá válik a kifagyással és felfagyással szemben.

A télállóság ily módon történő növelése különösen nagy jelentőséggel bír.

TrichoMax felhasználás előnyei:

Trichoderma harzianum hasznos gomba biokontroll hatásával biztosítja a repce gyökérkörnyezetének egészséges állapotát. Parazitálja a fertőzés forrását jelentő szkleróciumokat, ezért a későbbi gombaölő szeres állománykezelések hatékonysága is jobb lehet.

  • TALAJJAVÍTÁS
  • HORMONTERMELÉS
  • ELLENÁLLÓKÉPESSÉG FOKOZÁSA

 

BIOKONTROLL HATÁS

A Trichoderma harzianum a repce gyökérzetének környezetéből kiszorítja a káros gombákat, minimalizálva a talajból induló betegségek kialakulásának lehetőségét. (Lsd. a képen)

A TrichoMax felhasználása két termelési szezonban is 5-14%-os mértékben javította azon növényeink tulajdonságait, amelyeknél a biokontroll tevékenységnek kiemelt szerepe van a talajban áttelelő és onnan fertőző kórokozók miatt.

A TrichoMax és a BactoFil® Repce komplex, szinergista hatása mind a gyökér körüli egészséges termőtalaj kialakításában, mind a cellulózbontás tekintetében egyedülálló.

Mindkét termék 2-2 pontot ér az AÖP-ben!

A kedvező hatásokat elérheti az igen kedvező termékpár megvásárlásával.

Bővebb információ: www.agrobio.hu

 

Daoda Zoltán
szakmai igazgató
AGRO.bio Hungary Kft.

(X)

Hirdetés

Fókuszban

Facebook