Szántóföld

Magas hozam, biztonságos termelés és kedvező költségek – magyarul Omya Calciprill

Létrehozva:

|

A műtrágyába, szárbontásba, öntözésbe fektetett pénz jelentős része nem térül meg a semlegestől alacsonyabb pH-n illetve a vetőmagok terméspotenciálja is kiaknázatlan marad.

Az egri érsekség tulajdonát képező Eger-Felnémeti mészkőbányában már az 1930-as években is szervezett körülmények között folyt a termelés. Míg a ’60-as évek elején az osztályozott bányatermékek jelentették a piacot addig ’65-től már a talajjavító termékek gyártása és értékesítése volt a meghatározó.

A ’90-es évek végén a mészkő-előfordulást a világviszonylatban is piacvezető mészkőfeldolgozó konszern, az Omya AG vásárolta meg és számtalan fejlesztést hajtott végre. Az alapoktól kezdve új üzemet és hozzá tartozó ipari vágányt is építettek. Ezáltal a cég újra a régió meghatározó szereplőjévé vált az építőipar, a mezőgazdaság valamint a környezetvédelem terén.

Az Omya nemrég újabb fejlesztésbe és ehhez kapcsolódóan beruházás tervezésébe kezdett. Az üzemben gyártott, magas tisztaságú, mikronizált mészkőlisztre alapozva, egy utolsó generációs granulálóüzem építésébe kezdett. A beruházás a végéhez közeledik.

Talajaink pH-ja folyamatos odafigyelést igényel. Az alacsony pH, nem csak termesztett növényeink tűrőképességét teszi próbára hanem a tápanyag hasznosulás is alacsony hatásfokú. A megvásárolt műtrágyák hatóanyaga illetve a szárbontásból származó tápanyagok jelentős része nem felvehető savanyú vagy enyhén savanyú talajokon. A talajbaktériumok aktivitását valamint a talaj tápanyagszolgáltató képességet messze elmarad az jótól.

A műtrágyába, szárbontásba, öntözésbe fektetett pénz jelentős része nem térül meg a semlegestől alacsonyabb pH-n illetve a vetőmagok terméspotenciálja is kiaknázatlan marad.

Omya Calciprill alkalmazásával a jelentősen javulnak a tápanyagfelvétel körülményei, a biológiai aktivitás és a talaj víz-levegő háztartása. A huminsavval felületkezelt Omya Calciprill alacsony (0,5%!) nedvességtartalmú granulátum szavatolja a kiváló szórásképet (36 méter!), a magas gyengesavas reaktivitás pedig biztosítja a termék hasznosulását extrém körülmények között is. A minimum 95% kalcium egyaránt szolgál nélkülözhetetlen tápanyagként valamint pH javító és talajszerkezet építő elemként. És mindezt olcsóbban mint gondolná. Kérdéseivel forduljon bizalommal hozzánk illetve viszonteladóinkhoz.

Kádár Zoltán

www.omya-agrarium.hu

(X)

Hirdetés

Fókuszban

Facebook