Április elején mínusz 3 és mínusz 8 °C közötti fagyokat mértek a magyar kajszibarack-ültetvényekben. A relatíve korai, március elején-közepén megkezdődött virágzás időszakában is voltak jelentős hidegek,...
Mi magunk is sokat tehetünk közvetlen környezetünk biológiai változatosságának megóvásáért és fenntartásáért. Még akkor is, ha csak egy kiskertben, vagy akár a teraszunkon kertészkedünk. A háztáji...
Nem tett jót a hazai szabadföldi szamócának a hűvös tavasz, a szezon a megszokottnál később kezdődik majd. A fóliasátrakban azonban már szedik a legkorábbi fajtákat, így...
A szamóca fűtött termesztése lassan véget ér, szabadföldön jó virágzással és terméskilátásokkal kezdődik a hazai szamócaszezon, bár a hideg idő okoz némi késést. A hazai termelők...
Megjelent a piacokon a hazai termesztésű paprika, paradicsom és uborka, amelyekből minőségben és mennyiségben megfelelő áll majd a vásárlók rendelkezésére. Még a hideg időjárás sem lassította...
Ahogy a tavasz eléri az északi féltekét, a különböző országok szamócapiacai is új szakaszba lépnek.
A 2023. kárenyhítési évben az áprilisi fagyokat megelőzően, a termelők több mint 400 hektárra kiterjedő területre jelentettek be tavaszi fagykárt. A kárenyhítési rendszer lehetőséget teremt a...
A paprika és paradicsom termelésben óriási kitörési pont az ország számára az, hogy a Dél-Alföldön található egy olyan energiakincs, amelyet termálvíznek nevezünk. Ezzel a térség meghatározó...
A tavalyi aszály nem egyszeri alkalom volt, még több ilyen nehéz időszakra kell felkészülni, de vajon milyen növényekkel? Ugyanis a szárazsággal összefüggésben nem csak a kukorica,...
Még 2021-ben választották az ország első zöldség-gyümölcs hősének Horváth Erikát, az orosztonyi óvoda vezetőjét, aki saját óvodakertet is alapított, amelyben ötvenféle zöldséget, gyümölcsöt és fűszernövényt termelnek,...